Nascar Whelen Euro Series – 1. Valencia: “Nog nooit meegemaakt"

Het eerste weekend van de Nascar Whelen Euro Series werd voor PK Carsport een onverhoopt succes. Bert Longin en Anthony Kumpen delen na het Valencia Nascar Fest de leiding in de eerste tussenstand in de Elite 1-categorie, het team staat op kop in het teamkampioenschap en in Elite 2 wist Neal Van Vaerenbergh beide races te winnen. Maar meer nog dan door deze uitstekende resultaten waren Bert Longin en Anthony Kumpen onder de indruk van het spektakel dat in en rond de Nascar Whelen Euro Series wordt georganiseerd.

“Dit heb ik in mijn hele carrière nog nooit meegemaakt", stelde Bert Longin met pretlichtjes in de ogen. De Leuvenaar had in de twee Elite 1-races beslag weten te leggen op een tweede en een derde plaats. “Maar die twee podiumplaatsen waren eigenlijk slechts de kers op de taart", vervolgt Longin. “Ik kwam dit weekend in Valencia ogen te kort. Het niveau van de organisatie van dit kampioenschap is fantastisch, het typisch Amerikaans sfeertje dat errond hangt ongelooflijk. Dit is echt hoe een autosportmeeting hoort te zijn. Bovendien zijn de races, zeker die in Elite 1, van een meer dan degelijk niveau, met een paar serieuze kleppers aan de start. Dat ik me achter het stuur van onze Chevrolet SS ook als gek kan amuseren is mooi meegenomen."

Anthony Kumpen, derde en vierde in de twee Elite 1-races, was eveneens in de wolken. “De sfeer die rond de Nascar Whelen Euro Series hangt kan je misschien vergelijken met die van de 24 Uur van Le Mans. Net zoals daar kom je hier tijd te kort om alles te bekijken. Zorgen dat er spektakel te zien en beleven is, is duidelijk een prioriteit voor de organisatoren van dit prachtige kampioenschap."

Op het puur sportieve vlak kunnen de PK Carsport-jongens uiteraard ook tevreden zijn. “Toch moeten we met de voetjes op de grond blijven", stelt Anthony Kumpen, die dankzij het systeem van bonuspunten naast Bert Longin op de eerste plaats in de Elite 1-tussenstand prijkt. “Onze goede uitslagen mogen ons niet doen vergeten dat dit voor ons een heel nieuwe uitdaging is en dat we nog wel wat moeten leren. Hier in Valencia hadden we het geluk dat enkele van de topfavorieten wat pech hadden. Als zij voluit kunnen gaan, zoals Ander Vilarino in de tweede race, dan komen we nog ietsje te kort. Het wordt dus niet evident om deze resultaten te herhalen, maar dat we competitief kunnen zijn, is wel al gebleken. Ik denk dat we dit seizoen nog heel wat plezier zullen beleven in de Nascar Whelen Euro Series."