Een frustrerend BRCC-weekend voor Kumpen-Longin-Beliën tijdens de Total 24H van Spa!

Beschikkend over een Audi R8 LMS ultra van de laatste generatie, hoopten Anthony Kumpen, Bert Longin en Frank Beliën volop mee te strijden voor de overwinning in de twee BRCC-manches van 90 minuten, in het kader van de Total 24 Hours of Spa. Helaas zat dit er niet in omdat de wagen van PK Carsport te veel lijdt onder het huidige technische reglement.

Al tijdens de kwalificaties werd snel duidelijk dat er geen hoofdrol zou zijn weggelegd voor de Audi R8 LMS ultra #1. "We waren nochtans zo tevreden dat we beschikten over de laatste evolutie", steekt Bert Longin van wal. “Maar Anthony, Frank en ikzelf haalden alles uit de kast om uiteindelijk te moeten vaststellen dat we meer dan 2,5 seconden per ronde trager waren dan de Aston Martins en de Porsche. Wat we ook probeerden, de kloof bleef een heel weekend lang even groot. Erg frustrerend, want vanzelfsprekend weten we dat onze wagen veel beter kan."

Na een vierde plaats in de eerste manche van het Endurance Pro kampioenschap, wond Anthony er dan ook geen doekjes om. "De bride die ons werd opgelegd door de ‘Balance of Performance’ en opgesteld door RACB Sport speelt te veel in ons nadeel", aldus de Limburger. "Deze bride is een stuk kleiner dan diegene die wordt toegepast door de FIA, terwijl wat wordt opgelegd aan onze concurrenten veel dichter aanleunt bij dat wat internationaal van toepassing is. Ver hoef je dus niet te zoeken om te weten waarom we er dit weekend niet aan te pas kwamen."

En of de tegenvallende chrono’s nog niet voldoende waren, kende het team PK Carsport ook heel wat pech met de verschillende raceneutralisaties. Dit was zowel tijdens de eerste als tijdens de tweede race het geval. Die tweede race werd trouwens overschaduwd door tal van incidenten en werd zelfs voortijd afgevlagd. Opnieuw pakte het trio Kumpen-Longin-Beliën de punten van de vierde plaats in Endurance Pro en eindigde daarmee net achter de Audi R8 LMS van de Zweed Jan Brunstedt. “Het zit ons echt niet mee", zucht ook Frank Beliën. "Twee maal kwam de safety car net voor onze Audi de piste opgereden, waardoor onze concurrenten nog wat extra voorsprong konden uitbouwen. Sportief gesproken, was dit weekend dan ook een tegenvaller. Anderzijds wil ik ook de positieve zaken niet vergeten. Los van het tekort aan topsnelheid, is het een plezier om met deze R8 LMS ultra te rijden, zeker op een circuit als dat van Spa-Francorchamps. Een toffe wagen, een fijne meeting met heel wat publiek, aangenaam weer en plezier achter het stuur!"

De 600 km van Spa, die van 5 tot 7 september plaatshebben, worden de vijfde en voorlaatste afspraak van het BRCC 2014. En ook PK Carsport zal van de partij zijn! "De mensen die ons een beetje kennen, weten dat we niet zomaar de schouders laten hangen", klinkt Bert Longin strijdvaardig. “We zijn professioneel met onze sport bezig en pakken de zaken dan ook grondig aan. We hopen dat de Balance of Performance in de toekomst zal worden herzien en we zo in september toch minstens de kans krijgen om mee te strijden voor de zege."