Kumpen en Longin vol ambitie naar de play-offs

Dit weekend beginnen op de Autodromo dell’Umbria in het Italiaanse Magione de play-offs van de Nascar Whelen Euro Series. Bij deze voorlaatste meeting van het seizoen leidt Anthony Kumpen de tussenstand in Elite 1, maar ook Bert Longin heeft voldoende redenen om hypergemotiveerd aan de start te komen.

Tien punten scheiden de top-4 in de tussenstand van de Elite 1-categorie van de Nascar Whelen Euro Series. Helemaal bovenaan die rangschikking prijkt Anthony Kumpen. De Limburger dankt die goede uitgangspositie vooral aan zijn regelmaat. Bij elk van de acht reeds verreden races finishte hij in de top-10, zes keer zelfs bij de eerste vijf. Winnen zat er echter nog niet in.

“En daar zou ik uiteraard graag zo snel mogelijk verandering in willen brengen", glimlacht Kumpen. “Eenvoudig zal dat niet worden, dat besef ik ook. Ik denk dat de rijders aan de top van de rangschikking allemaal over dezelfde speed beschikken, maar kerels als Gabillon of Vilarino hebben veel meer ervaring dan ikzelf. Vilarino is al twee keer NWES-kampioen geworden, in mijn ogen is hij dan ook de favoriet. Wat niet wil zeggen dat ik geen hoge ambities koester. Ik wil maar wat graag de eerste Belg worden die zich Nascar-kampioen mag noemen. Maar zover zijn we nog lang niet."
Het zijn drukke tijden voor Kumpen. “Ik heb ook professioneel een nieuwe wending genomen, door een filiaal van Heinz Performance (www.heinz-performance.com) in Hasselt te openen. Zo zijn we meteen het grootste tuningbedrijf van het land en kan ik mijn passie voor auto’s ook toepassen op gewone wagens. Bovendien zijn de ateliers van Heinz Performance gevestigd in hetzelfde gebouw als PK Carsport. Een betere combinatie bestaat er niet."

Ook op sportief vlak gaat het Kumpen en Longin recent voor de wind. “Tweede in de 24 Uur van Zolder, winst in de 600 km. van Spa, het loopt inderdaad niet slecht", moet Bert Longin vaststellen. “Ik hoop dat we in Magione op ons elan kunnen doorgaan. We laten in ieder geval niets aan het toeval over. Voor de start van de meeting gaan we er al uitvoerig testen."

Longin is minstens even ambitieus als zijn PK Carsport-teamgenoot. “Ik heb een goed gevoel bij deze meeting, ja. Ook al omdat ons team weer helemaal volledig is en we opnieuw over de structuur kunnen beschikken waarmee we aan het NWES-seizoen waren begonnen. Dat die structuur werkt, was al te merken in de eerste meeting in Valencia. Na afloop van die meeting stonden we dan ook helemaal bovenaan de rangschikking."
Nadien liep het minder vlot voor Longin. “Mijn kansen op de titel zijn zo goed als verdwenen, ja", geeft Longin grif toe. “Zelfs al kunnen we hier in Magione en bij de laatste meeting in Le Mans dubbele punten scoren, dan nog wordt het heel moeilijk. Ik ga gewoon voor een goed resultaat en als ik Anthony kan helpen in zijn zoektocht naar de titel zal ik dat zeker niet laten."

PK Carsport verdedigt ook in de andere kampioenschappen een goede uitgangspositie. In de teamrangschikking van Elite 1 staan beide wagens op de eerste twee plaatsen, terwijl in Elite 2 Maxime Dumarey met twee punten achterstand op leider Thomas Ferrando aan de beslissende fase van het seizoen begint. De races worden op zaterdag (13u en 17u30) en zondag (11u15 en 15u) afgewerkt.