“Minstens even goed doen als vorig jaar"

Het PK Carsport-team is helemaal klaar voor een tweede seizoen in de Nascar Whelen Euro Series. Anthony Kumpen, Bert Longin, Martin Van Hove en Stienes Longin zijn vast van plan de schitterende prestaties van vorig jaar, toen drie titels werden behaald, te herhalen.
Een eerste jaar in een nieuw kampioenschap wordt altijd beschouwd als een leerjaar. Maar wie zich in zijn eerste seizoen al meteen tot kampioen weet te kronen, die wordt bij een tweede jaar meteen tot superfavoriet gebombardeerd. Dat beseft men bij PK Carsport maar al te goed. Om die rol naar behoren in te vullen werd er tijdens de voorbereiding op de jaargang 2015 van de Nascar Whelen Euro Series dan ook niets aan het toeval overgelaten.

“Toen we vorig jaar begonnen had ik een top-10, misschien top-5 in gedachten", stelt regerend kampioen Anthony Kumpen. “Nooit had ik gedacht om de titel te kunnen strijden, nog minder dat ik hem zou winnen. Ik ben heel blij dat we met Nascar begonnen zijn. Ik heb me al in 20 jaar niet meer zo goed gevoeld achter het stuur."

Ook Bert Longin blikt tevreden terug én ambitieus vooruit. “We moeten minstens even goed doen als vorig jaar", klinkt het bij de Leuvenaar. “Als team, en ik persoonlijk wil het wat beter doen en om de titel kunnen strijden. Dat moet lukken, want nu hebben we een jaar ervaring achter de rug. Bovendien hebben we ook al goed getest afgelopen winter, op ovaal, in de VS. Daar hebben we veel van geleerd. We zijn dus goed voorbereid, maar dat zal ook nodig zijn. Ik ben er van overtuigd dat de concurrentie dit jaar nog scherper zal zijn, ook al omdat de prijzenpot fors verhoogd is."

Kumpen blikt ook al even vooruit naar de seizoensfinale. “Het zou inderdaad fantastisch zijn mochten we in onze thuisrace in Zolder opnieuw de titel kunnen pakken", aldus de Hasselaar. “Maar daarvoor zullen we dit seizoen hard moeten werken. Iedereen in het team is daar echter meer dan klaar voor."

Kumpen en Longin verdedigen de kleuren van PK Carsport in Elite 1, Martin Van Hove en Stienes Longin doen dat in Elite 2. “Martin heeft al mooie dingen laten zien", stelt Kumpen. “Ik denk dat we veel kunnen verwachten."

Dat vader en zoon Longin samen rijden is uiteraard extra bijzonder. “Ja, daar ben ik best trots op", glundert Bert. “We vertrekken allemaal met hoge ambities, maar we zullen er wel voor zorgen dat we ons ook amuseren aan het stuur van onze Nascar-bolides."

Het eerste raceweekend in Valencia is via live timing en live stream te volgen op http://hometracks.nascar.com/series/whelen-euro-series .