NASCAR Blog Anthony Kumpen - Deel 2

Vorige week heb ik dus mijn K&N race gedaan op een 1mile. Ik had gehoopt op een top-10, dan kan je achteraf niet tevreden zijn met een 21ste plaats. Maar New Hampship Motor Speedway is de moeilijkste 1 mile oval om je wagen af te stellen, hoorde ik achteraf. Het is een oval met weinig banking en dan moet de wagen perfect zijn. Mijn teammaat heeft in de 1ste training zijn motor opgeblazen. Daardoor had hij geen training, wat het voor ons nog moelijker maakte voor de afstelling. Als je ziet dat mijn teammaat dan 20ste eindigt net voor mij, terwijl hij dit jaar al top-5 wist te behalen, zie je hoe moeilijk het kan zijn.

Daarnaast moest ik om mijn NASCAR Xfinity licentie te behalen, een bepaalde raceafstand afleggen, zonder fouten. Ook in de trainingen aan bepaalde voorwaarden voldoen. Dus je rijdt niet aan de volle 100% om zeker geen fouten te maken.

Komend weekend rij ik mijn eerste Xfinity race. Daar is de ambitie gewoon aankomen. Er rijden een 15 tal wagens die gelinkt zijn aan een Nascar Sprint team, deze hebben meer middelen zoals spec motoren, windtunnel, simulator, … Deze kan je haast niet verslaan met een team als het mijne. Dan heb nog een 15 tal wagens die samenwerken met Sprint teams, ook deze zijn moeilijk bij te houden. Ons team zit meestal tussen de 35 en 43ste plaats. Het is vooral de bedoeling km’s te verzamelen en dan zien we weer verder voor het einde van het jaar.

Het racen is hier anders, je moet ervaring opdoen op ovals. Ze zeggen hier ook duidelijk doe het stap per stap als je ergens wil geraken. Ga pas naar de top teams als je er klaar voor bent. En doe volgend jaar eventueel ook wat ‘road courses’ erbij, dan kan je zo evolueren.

Wat wel al zeker is, er is nog nooit een Belg geweest die zulk een hoge Nascar Oval licentie heeft weten te behalen en ook zeer weinig Europeanen. Dus tot nu verloopt alles volgens plan en hopelijk volgend jaar een goed stuur in de Daytona 300. Maar eerst dit weekend proberen zo goed mogelijk te doen