Kumpen, Longin, Beliën, Machiels: "Winnen is de enige optie"

Anthony Kumpen, Bert Longin, Frank Beliën en Louis Machiels staan volgend weekend met één doel aan de start in de 24 Hours of Zolder: winnen. Met hun Wolf GB08 van Bas Koeten Racing is het kwartet in ieder geval van een krachtig wapen voorzien.
De 24 Hours of Zolder zijn helemaal terug. Na een paar mindere jaren kan de Limburgse enduranceklassieker opnieuw genieten van een vol deelnemersveld, veel volk op de tribunes en een aangename sfeer in de paddock.

Bij Bas Koeten Racing zijn ze uiteraard vooral geïnteresseerd in wat er op het Zolderse asfaltlint te doen staat. Kumpen (zes stuks), Longin (vijf), Beliën en Machiels (elk één) zijn samen goed voor dertien overwinningen in de 24 Hours of Zolder en ze willen alle vier maar al te graag nog een lijntje bijschrijven op hun palmares.

“Ja, ik denk niet dat we met meer ambitie richting de 24 uur kunnen trekken", grijnst Anthony Kumpen. “We willen absoluut winnen. Vorig jaar hadden de wedstrijd in handen, tot anderhalf uur voor de finish een technisch probleempje roet in het eten gooide. 2014 was voor ons een eerste ervaring met een prototype. Met de kennis en ervaring van vorig jaar moeten we nu sterker voor de dag komen."

“Ik denk niet dat we ooit beter voorbereid aan de start hebben gestaan", vult Longin aan. “We werken al sinds december vorig jaar aan dit project. De twee voorbereidingswedstrijden verliepen vlot en we hebben ook nog wat testsessies afgewerkt om Louis – die er als laatste is bijgekomen – voldoende kilometers te geven om de auto onder de knie te krijgen."

“Maar je kan er niet om heen dat de 24 Uur voor mens en machine een zware wedstrijd is", weet Frank Beliën. “Niet alleen is er het hoge aantal wagens op de piste, maar het circuit van Zolder vergt ook heel wat van de auto. Maar ook daar hebben we ons degelijk op voorbereid."

“We zullen inderdaad geconcentreerd moeten blijven", aldus Longin. “Ook in de tankzone of in de pitlane. Ik ben er zeker van dat ook daar incidenten zullen worden genoteerd. Het is aan ons om onze neus schoon te houden. Ook bij het inhalen van andere wagens. Onze Wolf is een kleine en lage auto, waardoor hij misschien niet zo snel door andere deelnemers wordt opgemerkt. Dat betekent dat we in het verkeer minder risico’s zullen kunnen nemen dan een Porsche bijvoorbeeld."

“Ja, uiteraard zou het in Zolder iets makkelijker geweest zijn om met een Porsche aan de start te komen, maar wij kiezen liever een moeilijkere weg", besluit Kumpen. “Bovendien is het voor onze sponsors ook commercieel interessanter om met iets exotisch aan de start te komen, dan met de zoveelste Porsche. Caparol is een nieuwe belangrijke partner in dit project. Met meer dan 1000 vip-genodigden gaan we in ieder geval voldoende supporters hebben."

Live achter de schermen van de 24u Zolder bij Anthony Kumpen #24HoZ
Via de nieuwe Periscope-app kan je livestreaming volgen en ook interactief deelnemen door commentaar te leveren tijdens die streaming. Als je de live uitzending hebt gemist, kan je die later nog bekijken. Ook Anthony Kumpen zal u tijdens de 24 Hours of Zolder regelmatig een blik achter de schermen gunnen. Alles wat u hoeft te doen is @anthonykumpen volgen op Twitter, de gratis app Periscope downloaden en ook daar ook @anthonykumpen volgen. Op het moment dat er een liveverslag komt krijgt u dan een melding.

U mag Anthony’s reportages op deze momenten verwachten:
Donderdag 27 augustus
Tussen 11u00 en 12u00: vrije training 1 (Hoe groot is de spanning? Wat gebeurt er allemaal in een team?)
Tussen 12u00 en 13u30: briefing (Luisteren de rijders naar de wedstrijddirecteur? Een blik achter de schermen)
Tussen 14u45 en 15u15: kwalificaties (Wie gaat wanneer voor de pole positie?)
Tussen 22u00 en 23u30: nachttraining (Hoe donker is het in de pitboxen? Is iedereen nog wakker?)

Zaterdag 29 augustus
Tussen 15u00 en 16u00: een verslag vanop de startgrid (Wie zien we allemaal op de grid verschijnen?)
Tijdens de race regelmatig korte verslagjes vanuit de box, wie weet zelfs tijdens de massage of tijdens de rustperiodes in bed.