Kan Anthony Kumpen zijn Europese NASCAR titel verlengen tijdens de finale op Circuit Zolder 3 & 4 oktober?

Anthony Kumpen komt op 3 & 4 oktober naar Zolder om zijn Europese NASCAR titel te verdedigen. NASCAR is de nr2 sport in USA, een sport die tot voor enkele jaren enkel in USA werd bedreven. Door het enorme succes van NASCAR in USA tracht men nu deze autosporttak te globaliseren. Daarom is NASCAR enkele jaren geleden begonnen met een Mexicaans, Canadees en Europees kampioenschap.

Anthony Kumpen is de regerende kampioen in Europa. In Zolder tracht hij zijn titel te verlengen. Een enorm moeilijke opdracht, want dit seizoen werd getekend door veel pech.

“Tot nu was het inderdaad niet mijn beste seizoen, ik ben 2x uitgevallen met een technisch probleem steeds in een goede positie. Ben ook nog eens door een gedubbelde wagen aangereden terwijl ik aan de leiding lag. En in de halve finale heb ik de leiding verloren door een enorm domme fout. We gaan de finale in met een aanzienlijke achterstand van 62 punten wat de 5e plaats in het kampioenschap vertegenwoordigd. Maar tijdens de finale in Zolder kan je nog 192 punten verdienen. De kloof is groot maar ik geef niet op tot de finishvlag tijdens de finale in Zolder ."