Kumpen, Longin en Beliën met officiële Wolf op zoek naar Belcar-titel

Anthony Kumpen, Bert Longin en Frank Beliën starten met hoge ambitie aan het Belcar-kampioenschap 2016. Niet alleen willen de PK Carsport-rijders schitteren (lees: winnen) in de 24 Uur van Zolder, maar ook de Belcar-titel staat hoog op het verlanglijstje. Hun strijdwapen is een officiële Wolf. Een fabrieksmachine inderdaad, want Heinz Performance - het bedrijf van Heinz Bonnaerens en Anthony Kumpen - is voortaan de exclusieve Benelux-invoerder voor Wolf Racing Cars.
Het is geweten dat men bij PK Carsport enkel met het beste tevreden is. Daarom viel de keuze voor het komende Belcar-seizoen op een splinternieuwe fabrieksmachine uit de ateliers van Wolf Racing Cars. In Italië zijn ze maar wat blij dat één van de topteams uit de Lage Landen een officieel partnership wil aangaan.
"Tijdens de 24 Uur van Zolder 2014 werkten we al samen en toen al hadden we door dat ze de perfecte Benelux-partner voor Wolf Racing Cars zouden vormen", aldus Giovanni Bellarosa, general manager van Wolf Racing Cars. "Er zitten nieuwe modellen aan te komen en dit was dan ook het ideale moment om zo een samenwerking te starten. Ik ben er zeker van dat we tijdens de volgende jaren samen heel mooie dingen kunnen laten zien "
Ook Anthony Kumpen is uiteraard in de wolken. "Ik ben heel blij, ja", klinkt het bij de Hasselaar. "Blij omdat we Wolf Racing Cars, PK Carsport en Heinz Performance hebben kunnen samenbrengen in één gemeenschappelijk project. Dit is een langetermijnproject, dus dat geeft ons de tijd om iets oerdegelijk uit te bouwen."
"De Wolf is de perfect auto voor de Belcar en de 24 Uur van Zolder", pikt Bert Longin in. "De afgelopen seizoenen kwamen we heel dicht bij belangrijke overwinningen, maar het lukte telkens net niet. Nu heb ik het gevoel dat alle puzzelstukjes op zijn plaats zijn gevallen."
"Met de steun van uit Italië en de knowhow van de ingenieurs van PK Carsport ziet dit project er heel goed uit", stelt ook Frank Beliën. "Autosport blijft autosport, er kan dus van alles gebeuren, maar met al deze elementen hebben we wel een paar extra troefkaarten achter de hand. Ik kijk nu al uit naar het nieuwe seizoen!"
Het Belcar-seizoen begint op 9 en 10 april in Zolder, de 24 Uur van Zolder wordt op 20 en 21 augustus verreden.