Kumpen, Longin en Beliën willen schitteren met officiële Wolf

Dit weekend wordt in Zolder, in het kader van de Masters Historic Racing-meeting, de openingsmanche van het Belcar Endurance Championship 2016 verreden. Anthony Kumpen, Bert Longin en Frank Beliën werken er hun eerste wedstrijd met de nieuwe en officiële Wolf af, en willen uiteraard meteen voorin meedraaien.

De eerste wedstrijd voor het Belcar Endurance Championship 2016 wordt een drukke bedoening, dat staat al vast. De 125 minuten lange openingsrace van het officiële Belgische uithoudingskampioenschap krijgt immers zo een 45 wagens op de deelnemerslijst, wat allicht voor een bewogen wedstrijdverloop zal zorgen. Zoals 'in de goede, oude tijd', inderdaad.

"Ik ben heel blij dat de Belcar opnieuw in de lift zit", stelt Bert Longin, verantwoordelijk voor heel wat mooie pagina's uit de geschiedenis van het Belgische endurance-kampioenschap. "Die revival begon vorig jaar, en zet zich dit jaar gelukkig verder. Ik kijk er al naar uit om nog een keer met een PK-machine aan de start te staan. Nu we kunnen beschikken over de laatste versie van de Wolf, denk ik te mogen stellen dat we een grote kans hebben op mooie resultaten. De titel is ons doel, inderdaad."

"En winnen in de 24 Uur van Zolder uiteraard", voegt Anthony Kumpen er aan toe. "Nu we met Heinz Performance officiële vertegenwoordiger van Wolf zijn, kunnen we met PK Carsport eigenlijk niet anders dan hoge ambities koesteren. Toch zullen we volgend weekend, bij de eerste meeting, nog een beetje moeten opletten. In zo een eerste wedstrijd met een nieuwe structuur moet je nog altijd wat je referentiepunten vinden. Toch zouden we op het podium moeten kunnen finishen."

"De vakkennis van de mensen van PK Carsport, gekoppeld aan de fabriekssteun van Wolf, dat moet inderdaad resultaat opleveren", voegt Frank Beliën er nog aan toe. "Goed, we weten allemaal dat er altijd een element van onvoorspelbaarheid bij autosport hoort, maar het is altijd een goede zaak als je uitstekend voorbereid aan de start van het seizoen komt."

Timing:
Zaterdag 9 april:
09u05 – 09u50 : Vrije trainingen
14u00 – 14u30 : Kwalificaties
Zondag 10 april:
14u05 – 16u10 : Race (125 minuten)