PK Carsport begint seizoen met drie zeges

Drie overwinningen op vier wedstrijden: het Nascar Whelen Euro Series-seizoen is sterk begonnen voor de rijders van het PK Carsport team. In Valencia won Anthony Kumpen de eerste race in Elite 1, Stienes Longin was twee keer de beste in Elite 2.

"Een betere start konden we ons bijna niet wensen", stelde Anthony Kumpen achteraf. "Nochtans was het voor mij niet zo goed begonnen, toen in de vrije trainingen de motor stuk ging. Het team zorgde er voor dat de wagen echter tijdig klaar was voor de kwalificaties en we de pole voor de eerste race konden pakken, in een recordtijd bovendien."

"Voor de race zelf hadden we voor een agressieve set-up gekozen, want ik wou van bij de start een kloofje slaan", vervolgt Kumpen. "Jammer genoeg stak Garcia daar een stokje voor, door me bij de start te passeren. Ik kon hem snel opnieuw voorbij, maar mijn voorbanden hadden hun beste tijd gehad. Op het gladde asfalt van Valencia bleek dat best lastig, maar ik kon mijn eerste plaats tot het einde vasthouden. Het is een schitterend gevoel om het seizoen met een overwinning te beginnen."

In de tweede race liet Kumpen daar nog een vierde plaats op volgen, waardoor hij zich meteen in de kopgroep van de Elite 1-tussenstand wist te vestigen. Bert Longin had een minder vlotlopend weekend, maar met een zevende en negende plaats wist hij zich nog degelijk te verdedigen.
"In de eerste race kon ik eerlijk gezegd niet beter, maar in de tweede liep het al heel wat vlotter", stelt de Leuvenaar. "Maar door drie tussenkomsten van de safety car werd mijn race helemaal verknoeid. Zoals je weet is een herstart na een SC-situatie altijd risicovol, en bij de laatste werd ik betrokken bij een aanrijding. Maar goed, ik voel me super aan het stuur en ben er nu van overtuigd dat het helemaal goed komt met de oude Longin." (lacht)

Nog meer redenen om te lachen had Longin sr. bij het bekijken van de Elite 2-races, want hij stond trots te glimmen toen zoon Stienes in met kop en schouders boven de concurrentie uitstak. Twee keer bleek Longin jr. de beste. "In de eerste race vocht ik een mooi duel uit met Salvador Tineo", doet de jonge Leuvenaar zijn relaas. "We passeerden elkaar een paar keer en uiteindelijk wist ik hem tot een paar kleine foutjes te dwingen. Zo kon ik de wedstrijd naar mijn hand zetten."
Zijn tweede zege van het weekend, de derde uit zijn NWES-carrière, pakte Stienes Longin na van start tot finish te hebben geleid. Al was het niet zo makkelijk als dat zou klinken. "Vroeg in de wedstrijd waren er twee herstarts, waarbij ik het pak telkens achter me wist te houden", doet Longin het relaas. "Nadien wist ik de kloof wat uit te diepen. Het seizoen beginnen met twee overwinningen is een droom, dat kan ik je wel vertellen."