Anthony Kumpen over PK Carsport, Heinz Performance Tuning en NASCAR

Anthony Kumpen heeft de afgelopen maanden niet stilgezeten. De Limburgse veelwinnaar kende een succesvolle start van het Europese NASCAR-seizoen, maar bleek ook naast het circuit een bezig bij. Kumpen is namelijk, naast zijn activiteiten als piloot in de NASCAR en het Belcar Endurance Championship, ook een van de drijvende krachten achter het autosportteam PK Carsport en Heinz Performance Tuning.

"De eerste drukte is achter de rug en we kunnen inderdaad stellen dat we zeer drukke, doch positieve maanden hebben gekend. De synergie tussen mijn autosportactiviteiten enerzijds en de zakelijke belangen in PK Carsport en Heinz Performance Tuning anderzijds begint zijn vruchten af te werpen. Dit komt hoofdzakelijk omdat we vanaf het begin de keuze gemaakt hebben om zowel PK Carsport als Heinz Performance Tuning te huisvesten onder een en hetzelfde dak. Ons atelier in Hasselt vormt zo een unieke springplank gezien er toch wel wat parallellen zijn tussen beide bedrijven."

"PK Carsport is reeds jaren een vaste waarde op de Belgische en ook Europese circuits en staat in die hoedanigheid in voor het onderhoud van en de ondersteuning bij racewagens. In het verleden behaalde het team meermaals de grootste beker in het Belcar-kampioenschap, won het negen keer de 24 Hours of Zolder en pakte het ook eenmaal de zege in de 24 Hours of Spa. Daarnaast gooide het tevens hoge ogen in verschillende internationale kampioenschappen, waar het vaak de handschoen opnam tegen fabrieksteams en -rijders. De titel van vicekampioen in de FIA GT Series en de kampioenentitel met Team RSC Anderlecht in de Superleague Formula zijn daar slechts enkele prachtige resultaten van. Momenteel hebben we naast 2 NASCAR-bolides ook een Wolf GB08 prototype alsook een BMW M235I Racing Cup in onze rangen. Met die bolides verschijnt het team aan de start in zowel het Belcar Endurance Championship, als de BMW M235i Racing Cup Belgium als natuurlijk de NASCAR Whelen Euro Series. Eigenlijk dingt het team in elk kampioenschap mee naar zeges en zelfs de titel."

"Net als bij PK Carsport, trachten we ook bij Heinz Performance Tuning het onderste uit de kan te halen. De hoofdactiviteit bestaat uit het programmeren en tunen van het motormanagement van wagens, maar daarnaast bieden we ook andere diensten aan. Zo kunnen we aangepaste uitlaatsystemen monteren, de ophanging van wagens verbeteren, de remsystemen optimaliseren enzovoort. Allemaal zaken die heel nauw aanleunen bij de activiteiten uit de racerij."


"Tot slot, en dat is misschien minder geweten bij het brede publiek, is dat we recent ook twee nieuwe afdelingen hebben opgericht. Beide divisies hebben elk hun eigen focus, maar steunen op de ervaring en expertise die we hebben opgedaan met onze reeds langer bestaande diensten. Zo is er enerzijds Heinz Classic Cars, gespecialiseerd in het restaureren van Porsches. Anderzijds hebben we recent Heinz Track Support in het leven geroepen, waarbij we ons toeleggen op het afstellen van bolides met het oog op trackdays."

"Je ziet dat er veel synergieën zijn tussen al onze afdelingen. We realiseren voortdurend vooruitgang en ik kan met enige trots stellen dat Heinz op korte tijd uitgegroeid is tot dé referentie in België. Dat we daarmee ook nieuwe horizonten opzoeken, is niet meer dan logisch. Zo ontwikkelden we de afgelopen maanden een eigen raceversie van de Mercedes A45 AMG welke ongeveer 30% meer koppel en vermogen had dan de standaardversie, terwijl ook de baanligging en de veiligheid gevoelig verbeterden. Tot slot startte PK Carsport dit seizoen in 8 NASCAR-wedstrijden waarbij we er maar liefst 6 wonnen en daarnaast 1 podium en 1 vierde plaats pakten.

De openingsmanche van het Belcar Endurance Championship met de Wolf GB08 verliep na elektrische problemen niet geheel zoals verwacht, maar autosport blijft een mechanische sport en als je de limieten opzoekt, duiken er soms problemen op die je niet verwachtte. PK Carsport bleef evenwel niet bij de pakken zitten, haalde de wagen volledig uit elkaar en loste het probleem op. We hebben vorige week een ganse dag getest, zonder daarbij het minste probleem te kennen. Dat is de sterkte van PK Carsport, gesterkt worden door tegenslagen en daar vooral uit leren. Op die manier maken we de cirkel rond en kunnen we de opgedane ervaring aanwenden bij onze andere afdelingen!"

"Sportief is het doel dit jaar zonder meer de titel in de NASCAR Whelen Euro Series. De finale vindt dit jaar opnieuw plaats te Circuit Zolder, meer bepaald in het weekend van 8 en 9 oktober in het kader van het American Festival. Het zou voor mij een droom zijn om de NASCAR-titel te kunnen binnenhalen op mijn thuiscircuit! Daarnaast startten we ook in de 24 Hours of Zolder waar we gaan proberen het record qua aantal overwinningen nog wat scherper te stellen!"

Bron: Autosport.be