Anthony Kumpen kan met LeasePlan voor de tweede maal kampioen worden

NASCAR… Het zesletterwoord doet iedere autosportliefhebber dromen, maar zelfs wie niet alles van ronkende motoren kent, herinnert zich zeker de film met Tom Cruise, Days of Thunder. NASCAR doet mensen dromen en de competitie is er dan ook een van een bijzonder hoog niveau. Die Amerikaanse competitie heeft sinds enkele jaren ook een sterke Europese variant, de NASCAR Whelen Euro Series. Voor de tweede maal in drie jaar tijd kan Anthony Kumpen, ambassadeur van LeasePlan, daarin triomferen. Tijdens de finales op Circuit Zolder op 8 en 9 oktober, zal de Hasselaar alles op alles zetten om zijn tweede titel te vieren. Het hele weekend op de Limburgse omloop zal in het teken staan van de finale van de NASCAR Whelen Euro Series en erbij zijn is dan ook een must!

De NASCAR Whelen Euro Series zijn niet alleen een serie in de filosofie van de Amerikaanse NASCAR, het Europese kampioenschap wordt ook in raad en daad bijgestaan door de Amerikanen. Bovendien krijgt de kampioen van de NASCAR Whelen Euro Series een budget voor meerdere races bij de Amerikaanse collega’s. Dat verhaal kent Anthony Kumpen, die de kleuren van LeasePlan verdedigt zeer goed, want hij was al eens kampioen in 2014.

Anthony Kumpen weet heel goed wat de opdracht is op 8 en 9 oktober op Circuit Zolder: zijn tweede titel in de NASCAR Whelen Euro Series binnenhalen. De Limburgse vedette geeft tekst en uitleg bij wat er komend weekend allemaal op het spel staat:

“De NASCAR is gewoon de grootste autosportcompetitie ter wereld en ik heb daar mogen van proeven, wat alleen maar een extra motivatie is om een tweede titel trachten te behalen. In Europa is onze competitie ook enorm aan het groeien, waarbij de Belgen een zeer sterke rol spelen. Met ons team PK Carsport kunnen we komend weekend op eigen bodem niet alleen mijn titel veiligstellen, maar ook die van mijn jonge teamgenoot Stienes Longin bij de jonge rijders (Elite 2) en PK Carsport kan ook de teamtitel binnen halen. De steun van LeasePlan is daarom ook heel belangrijk voor mij, want zij maken mee mogelijk dat wij zo succesvol kunnen zijn. Last but not least stellen we ook vast dat Circuit Zolder drie jaar lang de finale organiseert van de NASCAR Whelen Euro Series!"


De finale van komend weekend is er één in twee delen, met kwalificatie en een race op zaterdag en op zondag. Gezien de bijzonder kleine verschillen in de puntenstand zal Anthony Kumpen moeten strijden tot op de meet van de tweede race in Zolder, om zijn titel veilig te stellen.

LeasePlan is een echte partner voor Anthony Kumpen en zijn team en ieder succes van PK Carsport en de Limburgse meervoudige autosportkampioen, is ook een succes voor het leasingbedrijf.