PK Carsport klaar voor Amerikaans feest in Zolder

Dit weekend staat op Circuit Zolder de seizoensfinale van de Nascar Whelen Euro Series op het programma. Met Anthony Kumpen leider in Elite 1, Stienes Longin op kop in Elite 2 en beide wagens van het team op de eerste twee plaatsen in de teamsrangschikking is voor PK Carsport alles klaar om er voor eigen publiek een groots feest van te maken.
De uitgangspositie kon moeilijk beter zijn, maar dat betekent niet dat het volgend weekend op Circuit Zolder een gezondheidswandeling wordt voor het team van PK Carsport. “Ik moet toegeven dat ik toch een beetje nerveus ben", stelt Anthony Kumpen, die met 19 punten voorsprong op de Fransman Frédéric Gabillon aan de seizoensfinale begint. Veel en weinig tegelijk, want net zoals in de halve finale in Adria zijn er in Zolder ook dubbele punten te verdienen. “Goed, ik heb wel wat ervaring in het strijden om een titel. Veel rijders kunnen een race winnen, maar kampioen worden is toch nog iets anders. Opnieuw de titel veroveren zou fantastisch mooi zijn en een passende beloning voor het harde werk dat we het hele jaar lang hebben geleverd. Er zijn veel scenario’s mogelijk, maar ik wil toch proberen om op zaterdag de voorsprong nog wat uit te diepen, zodat ik de laatste race op zondag wat rustiger kan aanpakken."
Kumpen kan uiteraard rekenen op de steun van kompaan Bert Longin. “Of ik nu derde of vierde word in het kampioenschap, dat maakt me weinig uit", aldus de Leuvenaar. “Als ik Anthony kan helpen, dan zal ik dat zeker doen. Pas op, dat wil niet zeggen dat ik mijn eigen ambities helemaal wegcijfer. Met de #11 kunnen we nog altijd teamkampioen worden – het verschil is maar twee punten – en ik zal er alles aan doen om daar bovenaan te finishen."
De andere rijder op de #11 is uiteraard Stienes Longin. Die heeft misschien wel de meest comfortabele uitgangspositie, want in de Elite 2-tussenstand heeft hij maar liefst 80 punten voorsprong,… op PK Carsport-collega Gabriele Gardel, die met de #24 aan de slag gaat. “Het mag snel beginnen", grijnst Longin junior. “Ik ben er helemaal klaar voor. Het zal er volgend weekend vooral op aankomen om rustig te blijven en me het hoofd niet zot te laten maken. Het komt er nu op aan om de ambitie die ik me voor de start van het seizoen heb gesteld helemaal te verwezenlijken."
Het American Festival in Zolder is voor de fans bovendien een uitstekende gelegenheid om de ontzagwekkende Nascar-bolides eens met eigen ogen te aanschouwen. Naast de races heeft de organisatie ook voor een fantastische Amerikaanse omkadering gezorgd, met onder andere Monster Trucks, cheerleaders, een Kids Village en nog vele andere Stars and Stripes animaties. Wie naar Zolder afzakt kan trouwens een meet-and-greet met de Belgische Nascar-rijders winnen, door zich in Amerikaanse of Belgische kleuren te hullen en foto’s op de sociale media te zetten. Niet vergeten taggen, want zo kan je prijzen winnen.
Net zoals vorig jaar wordt het American Festival op gang getrokken met een indrukwekkende parade op donderdag, van Circuit Zolder naar het centrum van Hasselt. Een uitstekend voorproefje op het grote feest van volgend weekend!