Anthony Kumpen naar de NASCAR Champions Week in Charlotte

Anthony Kumpen reist deze week naar het Amerikaanse Charlotte om er als kampioen in de NASCAR Whelen Euro Series te worden gehuldigd tijdens de NASCAR Champions Week. Kumpen zal er ook deelnemen aan een hele reeks activiteiten, met als hoogtepunt de NASCAR Nights of Champions Awards gala-avond.

Tijdens de NASCAR Champions Week worden alle NASCAR-kampioenen uit de VS, Canada, Mexico en Europa gehuldigd. “Uiteraard is het een eer om als vertegenwoordiger van de Europese NASCAR ons kampioenschap daar te mogen vertegenwoordigen", stelt Anthony Kumpen. “Toen ik hier in 2014 een eerste keer als kampioen was, was ik enorm verbaasd om te zien hoe groot NASCAR wel is. Na American Football is dit de grootste sport in de States, zelfs voor baseball en basketball."

“We krijgen van NASCAR een vrij druk schema opgelegd, maar het zijn allemaal leuke activiteiten", gaat Kumpen verder. “Zo hebben we Champions Media Day, waar we een hele resem interviews en tv-shows dienen af te werken. Er is ook een Champions Karting wedstrijd. Een race die eigenlijk voor de fun is, maar die iedereen wil winnen. (grijnst). Ik wist in 2014 te winnen, en zou dat graag herhalen."

De NASCAR Hall of Fame is één van de grote trekpleisters in Charlotte, een stad waar eigenlijk alles om NASCAR draait. In de Hall of Fame staan een groot aantal historische NASCAR-bolides en heel wat memorabilia. Ook de bolide van Anthony Kumpen zal er een maand tentoongesteld worden. “Het geeft een leuk gevoel je wagen te zien staan in een museum met de belangrijkste wagens uit de NASCAR-geschiedenis, van mannen als Jeff Gordon, Jimmy Johnson, Dale Earnhaert en vele anderen", legt Kumpen uit. “Daarnaast krijgt ik als kampioen ook een naamplaatje in de Hall of Fame, een plaatje dat ik zelf mag onthullen. Toch wel een eer om daar vereeuwigd te worden, zelfs mijn kleinkinderen kunnen mij daar ooit gaan bezoeken." (lacht)

Tijdens de NASCAR Night of Champions Awards wordt er dan teruggeblikt op het seizoen. “Daar krijg ik dan mijn NASCAR Champion Trophy en de beroemde NASCAR Champions Ring. Als kampioen dien ik daar ook een speech te geven. Ik moet toegeven dat dat toch het moeilijkste moment van de week is, want de hele ceremonie, inclusief de speeches, wordt voor de live uitzending nauwgezet getimed. Dus een beetje stress komt er ook wel bij kijken", besluit Kumpen lachend.