United 4 Belgium. Eén Belgisch team, 4 Belgische rijders

United 4 Belgium. Eén Belgisch team, 4 Belgische rijdersHet PK Carsport team is begonnen aan de voorbereiding van wat één van de hoogtepunten moet worden van het FIA GT kampioenschap, de Total 24 Hours of Spa. Vorig jaar eindigde het Limburgse team op de derde plaats na een moeilijke wedstrijd.

Ook dit jaar wil PK Carsport er staan. Maar als het even kan, twee trapjes hoger op het podium. PK Carsport wil van deze wedstrijd een feest maken en het publiek oproepen om massaal voor hen, en de andere deelnemende Belgen, te supporteren. De afgelopen weken werd er hard gewerkt aan een knap concept. United 4 Belgium.

Het idee achter United 4 Belgium is "Eendracht maakt macht "of in het Frans "L'union fait la force ". Anthony Kumpen. "We zijn een Belgisch team en doen mee aan het volledig FIA GT kampioenschap, waarvan de Total 24 Hours of Spa één van de 10 wedstrijden is. Deze wedstrijd is bijzonder populair en Belgische rijders presteren er altijd zeer sterk. Maar, sinds de GT wagens deelnemen aan deze wedstrijd is geen enkel Belgisch team er nog in geslaagd om deze etmaalrace te winnen. Daar wil United 4 Belgium verandering in brengen. Autosport is, in tegenstelling wat veel mensen denken, een échte ploegsport. Het is belangrijk dat er overleg is, dat we samen beslissingen nemen, dat er een eenheid is. Eén sterk Belgisch team met 4 Belgische rijders, Belgische ingenieurs, een Belgische teamleiding en een Belgische FIA GT wedstrijd. Dat was het uitgangspunt, niet veel later was United 4 Belgium geboren. De naam omvat alles wat ik net heb uitgelegd "zegt Anthony Kumpen fier.

De organisatie doet veel inspanningen om het publiek tijdens zo'n uithoudingsrace te vermaken. Zo is er vuurwerk, zijn er ballonvluchten, ... United 4 Belgium probeert ook zijn steentje bij te dragen tot deze organisatie. Anthony Kumpen : "Wij willen van deze wedstrijd een

feest maken en willen daarbij iedereen betrekken. Iedereen die Belg is moet achter United 4 Belgium staan. Een beetje chauvinisme kan nooit kwaad. De Belgische autosportfederatie staat volledig achter het idee, de sponsors zijn laaiend enthousiast en willen dat enthousiasme overbrengen op het publiek. Zo zullen er voor de start, door onze sponsors, Belgische vlaggetjes worden uitgedeeld en we hopen dat die door het publiek massaal gebruikt worden. Daarbij heeft iedereen thuis wel een Belgische vlag of gadgets liggen, het zou super zijn zouden ze dit meenemen. Maar United gaat verder dan enkel ons team, we hopen dat ook de andere Belgische teams, rijders mee ons land promoten via het gebruik van vlaggen etc. We zouden echt een uniek beeld creëren op deze race door samen te werken aan de promotie en zo België nog een beetje groter op de autosport kaart plaatsen. Dit zou ook een betoon van respect zijn aan alle vrijwilligers, marchals, pers, mensen van de RACB etc die altijd in de weer zijn zodat wij deze sport kunnen uitoefenen. Starten aan een moeilijke opdracht voor zwart, geel rood gekleurde tribunes zou fantastisch zijn. "

Anthony Kumpen en Bert Longin staan na drie wedstrijden tweede in het kampioenschap en tellen slechts twee punten achterstand op de leiders in de tussenstand, de Fransman Christophe Bouchut en de Duitser Stefan Mücke. En ook het team doet het uitstekend met een voorlopig derde plaats. Anthony Kumpen en Bert Longin maken uiteraard deel uit van de ploeg van United 4 Belgium. Anthony Kumpen : "De andere rijders zijn uiteraard ook Belgen en niet van de minsten. Met Fred Bouvy en Kurt Mollekens halen we twee ex-winnaars van deze wedstrijd binnen. Zij zullen samen met Bert Longin en mezelf deel uit maken van United 4 Belgium. Vorig jaar behoorde Kurt al tot de ploeg die de derde plaats behaalde in Francorchamps. Uiteraard zijn we ook blij dat hij er ook dit jaar bij is. Met Fred Bouvy hebben we een klasse rijder aangetrokken die in onze ploeg past, zowel op als naast de piste. En met Mollekens en Bouvy hebben we ook een rijder uit beide landsdelen, Vlaanderen en Wallonië. ""Het idee om samen als Belgisch team iets speciaal te doen in de autosport ontstond in hartje winter "zegt Bert Longin. "Vandaar ook dat de Belgische driekleur zowel op onze helm als onze kledij terug te vinden is. Toen we rond waren met de andere rijders stelden we vast dat alles in ons team Belgisch is. In de top van de autosport is dit uitzonderlijk en daarom wilden we iets speciaal doen. We gingen aan tafel zitten, het ene idee was al zotter dan het andere en plots was United 4 Belgium een feit. Er zal rekening moeten gehouden worden met ons team. Anthony won vier etmaalraces in zijn carrière. Bij mij staat de teller op drie, bij Bouvy op twee net als bij Mollekens. Neem daar de Corvette C5-R bij en het volledige team en dan moet je vaststellen dat je in de beste omstandigheden en met een topconfiguratie aan deze wedstrijd begint. "

"Ik denk dat we een zeer homogeen team zijn "zegt Fred Bouvy. "Vier intelligente rijders met ervaring die rijden met een betrouwbare wagen die constant is in zo'n uithoudingswedstrijd, die dan nog eens uitgerust is met de laatste nieuwe Michelins. Neem daar nog bij dat het volledig team tot het beste behoort van het FIA GT kampioenschap dan kan je alleen maar besluiten dat alles voor handen is om te scoren. "

Kurt Mollekens maakte vorig jaar al deel uit van de ploeg die op het podium eindigde in Spa. "Tof dat ik er opnieuw bij kan zijn. Ik beschouw dit als een blijk van waardering naar mijn persoon. Vorig jaar was een moeilijke editie maar toch zijn we erin geslaagd om alle hindernissen te overwinnen, met succes. Ik kijk er enorm naar uit om opnieuw met deze ervaren ploeg samen te werken. "

De Corvette C5-R is een wagen die gebouwd is voor dit soort wedstrijden. De rijders van United 4 Belgium zijn stuk voor stuk toppers. Met de steun van een enthousiast publiek hoopt United 4 Belgium voor het eerst sinds 2000 ervoor te zorgen dat een Belgisch team met 4 Belgische rijders de Total 24 Hours of Spa kan winnen. Afspraak op 28 en 29 juli in Spa!