PK Carsport Wolf domineert seizoensopener

Bert Longin, Stienes Longin en Anthony Kumpen hadden zich geen betere start van het Belcar-seizoen 2017 kunnen voorstellen. Op het circuit van Spa-Francorchamps domineerde het trio aan het stuur van de Wolf van PK Carsport de eerste wedstrijd van het seizoen. De jacht op de titel had niet beter kunnen beginnen.

“De perfecte race", glunderde Bert Longin na het eerste Belcar-podium van het seizoen 2017. “Ik nam de start, schoof van vier naar één, reed 30 seconden voorsprong bij elkaar en daarna maakten Stienes en Anthony het foutloos af. Dat klinkt makkelijk, maar iedereen weet dat er op een race van drie uur veel kan gebeuren. Ik ben dan ook heel blij dat het hier in Francorchamps een probleemloze wedstrijd is geworden."

“Daarom wil ik eigenlijk iedereen van PK Carsport bedanken, voor het werk dat ze de afgelopen winter hebben geleverd", vervolgt de Leuvenaar. “Iedereen weet hoe lastig we het de afgelopen jaren met de Wolf hebben gehad. Er liep altijd wel iets mis, tot op het belachelijke toe. Maar net in die momenten laten de kerels van PK Carsport zich van hun beste kant zien. Geen woorden, maar daden. In het tussenseizoen hebben ze de Wolf helemaal gestript, en ook helemaal zelf weer opgebouwd. Dit is een Wolf “made by PK Carsport". En dat is er aan te merken. De auto draaide het hele weekend lang als een Zwitsers horloge. Ik ben heel blij, ja. Voor mezelf, maar ook voor mijn partners, die me ook in de soms moeilijke tijden zijn blijven steunen. Ik moet toegeven dat ik ook wat geschrokken ben van het aantal supporters dat we nog hebben. Dit doet deugd. Bovendien, en al zeg ik het zelf, de auto ziet er ook goed uit. Op mijn leeftijd speelt dat ook een rol, weet je", besluit Longin sr. lachend.

Stienes Longin was al even blij als zijn vader. “Dit is mijn eerste Belcar-zege", aldus Longin jr. “Dat dat met de Wolf van PK Carsport kan gebeuren, met twee Belcar-iconen als mijn vader en Anthony als teammaats, dat maakt toch indruk op mij. Ik ben heel trots op deze overwinning. Ze is echter vooral het resultaat van het werk dat de afgelopen maanden in de ateliers van PK Carsport werd verricht."

“Ja, we hadden dan ook één en ander recht te zetten," voegde Anthony Kumpen daar grijnzend aan toe. “De wagen draaide perfect. Op de lange rechte stukken van Spa moesten we misschien wat toegeven op de Porsches, maar Bert heeft zich in de eerste stint van zijn beste kant laten zien en is helemaal naar voor gereden. Nadien konden Stienes en ik de race controleren. Dit is een opsteker voor de rest van het seizoen, ja. Ook in Zolder kunnen we dit overwicht laten zien, denk ik. Eén ding is zeker: we staan nu op kop van het kampioenschap. En we zijn niet van plan die eerste plaats nog uit handen te geven."