Mikken op een Belcar-feestje

Bert Longin en Anthony Kumpen krijgen dit weekend Frank Beliën als teamgenoot op de Wolf van PK Carsport. De tweede Belcar-wedstrijd van het seizoen maakt deel uit van het New Race Festival in Zolder en het trio zal proberen om de zege tijdens de seizoensopener in Spa een succesvol vervolg te geven.
Dit weekend wordt in Zolder nog eens een autosportweekend naar beproefd recept georganiseerd: een groots internationaal kampioenschap (de Blancpain GT Series Sprint Cup), een nationaal sprintkampioenschap (TCR Benelux) en uithoudingsracerij van de bovenste plank, in de vorm van het Belcar Endurance Championship.
“Autosport zoals het hoort", glundert Bert Longin. “Er wordt mooi weer voorspeld, dus ik verwacht wel wat volk. Met 33 wagens aan de start zal de Belcar-race alvast zijn deel van het spektakel verzorgen. Het zou wel eens een echt Belcar-feestje uit de oude doos kunnen worden. Ik kijk er al naar uit."
Vorige maand zette Longin samen met zoon Stienes en Anthony Kumpen het Belcar-seizoen op ideale wijze in, met een overwinning in Spa-Francorchamps. Uiteraard een hele opsteker, maar die zege heeft ook minder aangename gevolgen. “Door de Belcar-regels beginnen wij in Zolder met een straftijd van 30 seconden", legt Longin uit. “Die moeten we weten goed te maken in een relatief korte wedstrijd, want de race gaat dit keer over slechts twee uur en vijf minuten."
Longin heeft er echter alle vertrouwen in. De voorbereiding liep in ieder geval zonder problemen. “Zoals voor het seizoen gepland neemt Frank dit weekend de plaats van Stienes in", vervolgt Longin. “We hebben sinds Francorchamps ook wat getest, om Frank wat ritme te laten opdoen."
Beliën blikt in ieder geval vol vertrouwen vooruit. “Ik heb ettelijke uren met de Wolf gereden en wat me meteen opviel, is dat de wagen de hele tijd perfect draaide", aldus Beliën. “De jongens van PK Carsport hebben de wagen voor het seizoen helemaal opnieuw opgebouwd en dat is er aan te merken. De betrouwbaarheid lijkt me dik in orde. De hele auto draait nu vlotter, en dat is uiteraard heel aangenaam om rijden. Het wordt zondag niet makkelijk, maar we zullen ons best doen om opnieuw vooraan te eindigen."
“De tegenstand is inderdaad niet min", besluit Anthony Kumpen. “En in Zolder door het verkeer geraken is sowieso wat lastiger dan in Francorchamps. Toch moeten we vooral op onszelf letten, er voor zorgen dat we geen fouten maken. We zullen proberen die 30 tellen straftijd in onze strategie te integreren en als dat lukt, zie ik ons wel om de zege te spelen."
De kwalificaties voor de Belcar-race worden op zaterdag (13u05) gehouden, de twee uur en vijf minuten durende race start zondagmiddag om 12u30.