PK-Carsport stelt haar strijdwapens voor in Versuz Hasselt

Tijdens een prachtig klank- en lichtspektakel in de Versuz heeft PK-Carsport haar wagens en piloten voor het seizoen 2007 voorgesteld. De Limburgse équipe zal net zoals vorig jaar op twee fronten actief zijn. Voor de Mediagroep van Dyck Belcar opteerden de regerend Belcar-kampioenen voor een Corvette Z06. Deze wagen zal uitkomen in Divisie 1, een klasse die voorbehouden aan de GT3-bolides; de nieuwe Belcar-standaard. In het FIA GT kampioenschap gaat PK-Carsport van start met de ex-fabrieks Corvette C5-R.

Anthony Kumpen en Bert Longin zullen in beide kampioenschappen de kleuren van PK-Carsport verdedigen. Kumpen en Longin zetten hun jarenlange samenwerking verder en zijn vanzelfsprekend erg ambitieus. “Met de Sporza-Corvette Z06 gaan we in de Belcar resoluut voor de titel. Dat zijn we onszelf, onze partners en het team verplicht. De knowhow is er en de voorbije jaren is ons team op alle gebied gegroeid, volwassener geworden. Die ervaring moet de basis zijn om er ook dit seizoen iets van te maken", licht Anthony Kumpen toe.

“Voor het FIA GT kampioenschap grijpen we terug naar de Corvette C5-R, waarmee we vorig jaar de Belcar-titel behaalden”, vertelt Bert Longin. “Voor de running van de Corvette C6.R is Toine Hezemans in zee gegaan met Phoenix Racing, op vraag van Jean-Denis Deletraz. Deletraz wilde absoluut verder blijven werken met Phoenix en daarom wordt de C6.R aan hun uitbesteed. Als gevolg zullen we ook niet onder dezelfde teamnaam van start gaan.”