PK Carsport verliest beroep en stapt naar burgerlijke rechtbank. FIA legt bewijsstukken naast zich neer.

Op 8 juli 2007 won de Corvette C5-R van het PK Carsport team de FIA GT wedstrijd te Oschersleben. Enkele uren na afloop van de wedstrijd werden Anthony Kumpen en Bert Longin uit de uitslag geschrapt omdat hun benzinetank niet conform de reglementen was aldus de FIA.

Het team tekende beroep aan via de RACB. Er werden vier bewijsstukken neergelegd van vier onafhankelijke instanties. Vandaag werd het beroep door de FIA behandeld. PK Carsport kreeg geen gelijk waardoor Anthony Kumpen en Bert Longin hun zege verliezen alsook de leidersplaats in het wereldkampioenschap.

Bert Longin en Anthony Kumpen legden achteraf beiden deze verklaring af.

"Dit is ongelofelijk, hemeltergend, schandalig ... De FIA lacht ons gewoon uit waar we bijstaan. We hadden een zeer sterke verdediging (bewijzen in bijlage) maar daar werd géén rekening mee gehouden. We staan recht in onze schoenen, we zijn géén fraudeurs maar we hebben het nadeel dat we een klein Belgisch team zijn. Achter deze beslissing steekt zoveel meer. Het is een regelrechte schande "zeggen Bert Longin en Anthony Kumpen.

Dit zijn de bewijsstukken aangehaald door PK Carsport.

- Een document van SGS, een Belgisch bedrijf dat erkend is door de FIA voor wat betreft mogelijke problemen, conflicten inzake benzine, olie, ...
- Een Email van Total Elf, de officiële leverancier van benzine in het FIA GT kampioenschap.
- Een document van KU Leuven.
- Een document van Pratt & Miller die bevestigen dat de benzinetank nog steeds dezelfde originele tank is als voorheen, refererend naar de originele nummers in de tank. Deze tank werd ook al meermaals door de FIA goedgekeurd na eerdere metingen. Nooit was er een probleem.

"De temperatuur van de benzine bedroeg op het moment van meeting 34 graden Celsius, terwijl het toestel dat de benzinehoeveelheid moet meten geijkt is op 20 graden Celsius. De benzine was 14 graden te warm. Bij opwarming zet benzine uit. Drie onafhankelijke instanties bewijzen dat wij gelijk hebben, allen referenties in hun vak en waarvan één zelfs erkend is door de FIA. Allen voeren ze bewijzen aan maar daarmee wordt niets gedaan. Zelfs Pratt & Miller, de bouwer van de wagen levert de nodige bewijzen. Pratt & Miller zouden nooit hun reputatie op het spel zetten om ons te plezieren. Dit zijn correcte mensen en ze leveren dan ook de bewijzen. Maar de FIA doet er niets mee "aldus Kumpen en Longin.

"We konden zelfs procedurefouten aanhalen maar daar wilden we het niet op spelen. We hebben deze middag contact gehad met onze raadsman. We leggen ons niet zomaar neer bij deze beslissing en stappen naar de burgerlijke rechtbank. Dit kan en zal aanleiding geven tot ongeziene toestanden. Wint mijn concurrent? Ok, dan dien ik klacht in. Het betreft hier toch maar een klein nietig team. Bewijzen? Ach, die vegen we wel van tafel. Wij zijn toch de sterkste, laat de zwakste maar spartelen. "

Anthony Kumpen en Bert Longin.