Anthony Kumpen autosport peter van Jan Bruneel

Anthony Kumpen wordt begin november 30 jaar en kan nu al terugblikken op een mooie autosportcarrière, zowel nationaal als internationaal. Op nationaal vlak won Kumpen onder ander 4 keer de 24u van Zolder en internationaal 20 podia in het FIA GT kampioenschap waarvan 4 zeges. Maar ook Anthony Kumpen is op een dag begonnen met autosport net zoals ene Jan Bruneel nu zijn eerste passen zet in de autosport.
Jan Bruneel is 25 jaar en afkomstig uit Dilbeek. In het dagelijkse leven is Bruneel IT-consultant. Begin maart nam hij samen met 2600 andere raceliefhebbers deel aan de Dunlop Drivers Cup 2008, een unieke wedstrijd in zijn soort. Bruneel mocht als één van de 150 uitverkorenen meedoen aan de voorronde en is nu één van de 20 finalisten van de Dunlop Drivers Cup. De jongeman uit Dilbeek maakte dermate veel indruk op jurylid en racepiloot Bas Leinders, dat hij zich overtuigend geplaatst heeft voor de finale op 12 november. Dan strijden alle finalisten op het racecircuit van Zolder voor de fraaie hoofdprijs: de mogelijkheid om een racelicentie te halen én deel te nemen aan één wedstrijd van de Dunlop Sportmaxx Endurance Cup 2009!

De Dunlop Drivers Cup wordt dit jaar voor de 2de keer in België georganiseerd en is eigenlijk een zoektocht naar nieuw autosporttalent. Dunlop, die de Drivers Cup met MINI JCW en AutoGids/Moniteur Automobile/AutoWereld organiseert, wil aan Belgen met een hart voor autosport, de mogelijkheid geven om hun droom te verwezenlijken. Deelname aan de Dunlop Drivers Cup kan namelijk het startschot betekenen van een échte autosportcarrière.

In het leven krijg je niets cadeau en het leven is aan de durvers, daarom stapte Bruneel een tijdje geleden naar Anthony Kumpen. "Ik ben een leergierig iemand" zegt Bruneel. "Op een dag nam ik de telefoon en contacteerde Anthony Kumpen met de vraag of hij me wat raad kon geven in de autosport. Ik stelde mijn project voor en vroeg hem of hij mijn peter wou worden. Of ons dat werd opgedragen? Neen, helemaal niet. Het was mijn eigen initiatief, het leven is aan de durvers, een neen heb je een ja kan je krijgen. Anthony stemde meteen in en nodigde me uit voor de 24u van Zolder. Alleen door daar aanwezig te zijn, hem en het team bezig te zien heb ik veel geleerd. Ik ben fier dat Anthony mijn peter is en dat hij me met raad en daad wil bijstaan. Natuurlijk wil ik de finale op 12 november winnen. Maar als het niet zou lukken ben ik toch nog een winnaar want ik heb een pak raad meegekregen en dat is van onschatbare waarde. “