Anthony Kumpen en Bert Longin mikken op de wereldtitel... elk in aparte teams

Anthony Kumpen en Bert Longin mikken op de wereldtitel... elk in aparte teamsHet snelste duo van Belgische duo op racegebied is voorlopig niet meer. Wegens omstandigheden nemen Anthony Kumpen en Bert Longin in twee aparte teams deel aan het FIA GT kampioenschap, dat is het wereldkampioenschap voor GT wagens. Anthony Kumpen vormt team met Mike Hezemans, Bert Longin kent zijn nieuwe teamgenoot nog niet. Twee dingen hebben Kumpen en Longin wel gemeen … ze rijden beiden met een Corvette Z06 en mikken op de wereldtitel.

Anthony Kumpen vormt team met Mike Hezemans. Hun Corvette wordt klaargestoomd door PK Carsport. "Ik heb van 2002 tot 2006 met Mike Hezemans gereden en met Bert van 2005 tot 2008. Twee jaar hebben Mike, Bert en ikzelf in één team in de FIA GT gereden, dat was in 2005 en 2006" zegt Anthony Kumpen. "Vorig jaar eindigde Mike tweede in het kampioenschap. Hij heeft net als ik veel ervaring met de Corvette, ons team kent de wagen door en door, we zijn beiden snel … hoeft het nog gezegd dat een podium niet meer volstaat maar dat enkel de zege telt? Grote ambities, inderdaad. Maar alles is voorhanden om er een superseizoen van de maken. Als het nu niet lukt, lukt het nooit meer. Eén ding ontbreekt voorlopig nog en dat is geld. Het budget is rond tot na de 24 u van Francorchamps, tot de helft van het kampioenschap dus. Momenteel onderhandelen we nog met enkele partners. Hopelijk kunnen we binnenkort aankondigen dat we het volledige kampioenschap rijden."

Bert Longin start ook met een Corvette, eentje uit de stal van Patrick Selleslagh. Zijn teamgenoot is voorlopig nog niet gekend. "Ik vind het doodjammer dat ik niet meer met mijn goede vriend Anthony kan racen" steekt Bert Longin van wal. "Maar ook de autosport ontsnapt niet aan de economische crisis. Anthony en ikzelf kregen ons project samen niet rond en moesten dus elk apart op zoek naar een oplossing. Die hebben we nu beiden gevonden maar het is en blijft een rare situatie. We gaan samen reizen, zullen in dezelfde hotels overnachten maar samen racen is er voorlopig niet meer bij. Maar niets neemt weg dat we ooit opnieuw samen zullen rijden. Ik ben Anthony en Paul zeer erkentelijk en dankbaar voor alle kansen die ik gekregen heb. Anthony en ikzelf was een mooie combinatie tussen jong en oud, we hielden elkaar perfect in balans en waren zeer snel en complementair. Nu gaan we elk onze weg en zullen we het tegen elkaar opnemen. Vrienden naast de baan, concurrenten op de baan. Ik neem deel aan het volledige kampioenschap. Ik zal dan ook met niets minder genoegen nemen dan de FIA GT titel, dat mag duidelijk zijn."

Dat voor wat betreft het FIA GT kampioenschap. Bert Longin en Anthony Kumpen reden in het verleden ook in het Belgian GT Championship.

“Het Belgian GT Championship is momenteel niet aan de orde omdat ik op dit moment geen goede opportuniteit gevonden heb" aldus Anthony Kumpen. "Dat kan nog veranderen, maar rijden om te rijden doe ik niet, mijn record van het meeste algemene zeges en podia in de Belcar (of Belgian GT) wil ik graag verdedigen in een goede configuratie, dus ik hoop dat er zich nog iets leuk aandient in de komende weken. Als er zich niets aandient start ik alleen in de 24 u van Zolder. Ook hier ben ik recordhouder met 4 zeges en wil er dolgraag nog ééntje bij."

Bert Longin zal wel actief zijn in het Belgian GT Championship. "Wat het zal worden is op dit moment nog niet duidelijk maar ik neem zeker deel aan het Belgian GT Championship en ook daar wil ik winnen. Mijn doel is recordhouder worden voor wat betreft het aantal titels. Momenteel staat de teller op vier, ik wil daar een vijfde titel aan toevoegen. De voorbije twaalf jaar won ik 28 wedstrijden, de ervaring is voorhanden en voeg daar mijn snelheid aan toe en dan moet een vijfde titel zeker mogelijk zijn. Op dit ogenblik liggen er drie pistes op tafel. Het zijn stuk voor stuk topconfiguraties. Later deze week wil ik de knoop doorhakken. Daarnaast ben ik ook gevraagd om drie wedstrijden van het BTCS kampioenschap te rijden waaronder de 12u van Francorchamps."