Anthony Kumpen blikt terug en kijkt vooruit.

2009 was een succesvol jaar voor Anthony Kumpen, Mike Hezemans en met hen het volledige PK Carsport team. Twee zeges en de titel van vice-wereldkampioen, prestaties waar rijders en team terecht fier kunnen op zijn. Toch blijft er een beetje een dubbel gevoel in verband met de commotie rond de laatste FIA GT wedstrijd in Zolder.

"2009 was inderdaad bijzonder speciaal "aldus Anthony Kumpen. "Een prachtig seizoen waarin we met beperkte middelen hebben moeten rijden want op zich is het abnormaal dat we als team slechts 1 privé testdag hebben kunnen afwerken en dit pas op een moment dat er nog maar drie wedstrijden te rijden waren. Het zegt veel over de spaarzame manier waarop we hebben moeten werken. Als je de resultaten van de 3 laatste wedstrijden bekijkt dan merk je dat de testdag zijn vruchten heeft afgeworpen. In Portimao hadden we, zonder tussenkomst van de veiligheidswagen, zeker gewonnen en dit met 60kg strafgewicht. In Paul Ricard lagen we 3e met 100kg strafgewicht en ver voor onze titelconcurrenten. In Zolder realiseerde ik de pole met 60kg en dat op een echt Maserati Circuit, terwijl de andere Corvettes van Bernoldi etc met minder kilo's op meer dan 7e tienden zaten. Ik vind het nog steeds onrechtvaardig dat ik mijn pole kwijtspeelde en 5 plaatsen terug gezet werd op de grid. Ik denk dat het één van mijn beste rondjes op zolder ooit was. "

Na afloop van de wedstrijd in Zolder diende PK Carsport enkele klachten in. "Onze rechtszaak voor de International Court of Appeal tegen Vitaphone met betrekking hun pitstop is niet ontvankelijk verklaard. Dit betekent dat de zaak helemaal niet is behandeld omdat er naar wat ik begrijp hiervoor geen procedure bestaat. Het enige wat ik hierin raar vind is dat de beslissing 5 dagen langer op zich heeft laten wachten dan aangekondigd en dat enkel op te zeggen dat de zaak niet behandeld wordt, maar we moeten ons hier maar bij neerleggen zeker. "

"Wat betreft de rechtszaak van de motor. Hier heeft GM duidelijk naar de FIA gecommuniceerd dat zij zelf een administratieve fout hebben gemaakt, door een foute foto in het homologatiedocument te steken. Ons team wordt dus al dan niet voorlopig bestraft, maar kan in principe niets doen aan de hele zaak daar de motoren zo rechtstreeks van GM komen en zij ook instaan voor de homologatiedocumenten. "

Sportief was 2009 een voltreffer. Anthony Kumpen is tevreden : "Als conclusie kunnen we dus duidelijk stellen dat er meer had in gezeten, maar desondanks zijn we super tevreden. Het FIA GT kampioenschap 2009 was van een hoog niveau met zeer sterke teams en dito rijders. Wij hebben tot de laatste snik kunnen strijden voor de titel met een titel van vice-wereldkampioen als resultaat. Het mooiste moment van het seizoen was de overwinning in de 24u van Francorchamps, één van de belangrijkste GT wedstrijden van de wereld, misschien wel dé belangrijkste. We mogen zeer fier zijn op wat ons kleine Belgische team heeft kunnen realiseren tegen de professionele teams. Het team heeft nooit een fout gemaakt, we hadden steeds de beste pitstops en de juiste strategie. Mijn teamgenoot Mike en ikzelf kunnen terugblikken op een foutloos kampioenschap. In deze trend willen we volgend jaar verder met als doel 1 plaatsje hoger te eindigen. "

De feestdagen staan voor de deur, de prijzen van 2009 zijn uitgedeeld, tijd om naar de toekomst te kijken, meerbepaald 2010. "We zijn momenteel bezig met alle sponsoronderhandelingen om volgend jaar een volledig seizoen in het nieuwe FIA GT1 wereldkampioenschap te kunnen afwerken. Daarnaast gaan we trachten onze automatische Le Mans entry te verzilveren en na de 24u van Spa ook de 24u Le Mans te winnen. De onderhandelingen lopen en we hopen dit programma zo snel mogelijk te kunnen bevestigen."