Nieuw logo en nieuwe teamnaam voor GLPK-Racing

Een tiental jaar geleden bundelen het in 1968 opgerichte PEKA Racing en het jongere GL Racing hun krachten. GLPK Racing was geboren en meteen was er een draagvlak voor het team om op internationaal vlak hun kunnen te tonen; overigens niet zonder succes. GLPK Racing zette meerdere malen verschillende wagens in bij allerlei endurance wedstrijden. Zo was de Limburgse formatie in het verleden onder meer aan de slag in Le Mans voor de legendarische etmaalrace in Le Sarthe.

De krachtenbundeling van de teams van Paul Kumpen en Ghislain Lenaers bezorgde beide equipes geen windeieren. GLPK Racing domineerde het afgelopen decennium een aantal jaren het Belcar-kampioenschap, getuige ondermeer de maximumscore in de GT-klasse in 2003 en de vele overwinningen en titels in het kampioenschap.

Ghislain Lenaers is sinds vorig jaar minder sterk betrokken bij het reilen en zeilen van het GLPK-team. Daarnaast bewezen Kumpen-Longin-Hezemans wat ze waard waren door onder meer enkele wedstrijden te winnen in het FIA GT-kampioenschap. Reeds vorig seizoen waren er enkele tekenen dat er veranderingen op til waren wat betreft de structuur van het team. Hezemans (Carsport) werd bijvoorbeeld (nog) nauwer betrokken bij de activiteiten van GLPK Racing. Anthony Kumpen bevestigt dit: "De GL uit GLPK verdwijnt omdat Ghislain Lenaers sinds begin vorig seizoen, wegens andere prioriteiten, niet meer echt actief betrokken is bij het team. Uiteraard zijn wij Ghislain enorm dankbaar voor de samenwerking en zal hij nog steeds in het team ontvangen worden als deel van de familie. Nu de naam veranderd moest worden, hebben we ook de look een beetje trachten aan te passen. We kiezen voor neutrale kleuren omdat deze steeds makkelijk te combineren zijn. De achtergrond van het logo is een racewagen. De verandering van Racing naar Carsport komt er uiteraard door de reeds lange samenwerking met Hezemans."