PK Carsport wil zege en leidersplaats in kampioenschap

Na in de Spa Euro Race de leiding in de BRCC Endurance te hebben verspeeld door een lekke band, willen Anthony Kumpen, Bert Longin en Maarten Makelberge hun eerste plaats in de koninginneserie van de Belgische competitie herveroveren. In het voorprogramma van de Total 24 Uren van Spa willen ze met hun Audi R8 LMS van PK Carsport dan ook gewoon winnen.

In de marge van de Total 24 Uren van Spa, vindt in Francorchamps dit weekend de vierde manche van het BRCC plaats. Halfweg het seizoen staat PK Carsport en zijn trio Anthony Kumpen/Bert Longin/Maarten Makelberge derde in de tussenstand in het Endurance kampioenschap, op 6 punten van de leiders. In de derde manche van het seizoen speelden ze op een ongelukkige manier hun leidersplaats kwijt na een lekke band in de laatste ronde van de wedstrijd. Maar dit heeft geenszins de motivatie aangetast!

“We kenden een moeilijke wedstrijd in Dijon en pech in de Spa Euro Race", blikt Bert Longin terug. “Maar in Francorchamps hebben we ook kunnen vaststellen dat onze Audi R8 LMS heel snel voor de dag kwam. Willen we de titel pakken, dan moeten we resoluut voor de zege gaan. Je mag er zeker van zijn dat we dan ook voluit gaan aanvallen!"

Nog voor de eerste trainingen lijkt de taktiek binnen het team van PK Carsport heel duidelijk: “Die lekke band op twee bochten van het einde, was echt wel jammer, want anders hadden we gewoon nog steeds op kop gelegen", herinnert ook Anthony Kumpen zich. “Maar het belangrijkste is toch het feit dat Spa de Audi ligt en dus is het aan ons om aan te vallen en te proberen de leiding te heroveren. We zijn met drie piloten voor een race van 60 minuten, dus zullen het drie minisprints worden. Ook de strategie wordt uiterst belangrijk!"

De Limburger staat trouwens voor een zwaar weekend, want ook aan de 24 Uren zelf zal hij deelnemen met een Audi R8 LMS ultra. “Ik zal me niet vervelen", lacht hij. “Ook al rij ik zowel in de BRCC als in de 24 Uren met een Audi, er zijn belangrijke verschillen. Neem de banden bijvoorbeeld... In de twee kampioenschappen wordt gebruik gemaakt van twee verschillende merken. Ik weet echter dat ik niet veel tijd zal nodig hebben om over te schakelen van de ene naar de andere wagen... In tegendeel, meer rijden kan zelfs een voordeel zijn, zeker als we met wisselende weersomstandigheden te maken zouden krijgen. Daardoor zou ik me misschien wel eens beter in mijn vel kunnen voelen op de piste!"

Oorspronkelijk ging ook hij deelnemen aan de 24 Uren, maar uiteindelijk zal Maarten Makelberge niet aan de start verschijnen. Hij zal zich dus voor de volle 100% kunnen toeleggen op de BRCC. “We zullen jammer genoeg niet veel tijd hebben om te rijden. Tijdens de Spa Euro Race was ik best tevreden over mijn prestaties en dat heeft me heel wat vertrouwen gegeven. Ik hoop dat me dit zal helpen! Onze stints zullen erg kort zijn en dus zal het een kwestie zijn van meteen in het goede ritme te zitten. Als we daarin slagen, moet een overwinning zeker tot de mogelijkheden behoren."

De kwalificatiesessies vinden vrijdagochtend plaats om 9u05 en de start van de race over 60 minuten wordt gegeven om 16u30, net voor de Superpole van de 24 Uren.