PK Carsport klaar voor Nascar Whelen Euro Series

Het is met enige trots dat PK Carsport zijn programma in de Nascar Whelen Euro Series 2014 kan voorstellen. Anthony Kumpen en Bert Longin zullen het Elite 1-kampioenschap afwerken en krijgen in het Elite 2-kampioenschap het gezelschap van Maxime Dumarey.

Dat Bert Longin en Anthony Kumpen al weken staan te popelen om het Nascar Whelen Euro Series-avontuur te beginnen is ondertussen al ruim geweten. Nu kennen ze ook de naam van de vaste teammaat die samen met hen de zes spectaculaire meetings van het kampioenschap zal afwerken: Maxime Dumarey. De 25-jarige Oost-Vlaming kan buigen op enige Nascar-ervaring, aangezien hij enkele jaren geleden al wat races in de States afwerkte. Daarnaast heeft hij ook in Belgische kampioenschappen al één en ander laten zien. Voor het laatste zitje in het Elite 2 (of Open)-kampioenschap dokterde men PK Carsport een apart scenario uit.

Anthony Kumpen: “Bij PK Carsport starten we altijd met heel veel ambitie. Dat is deze keer niet anders. Zowel in het Elite 1 als het Elite 2-kampioenschap willen we vooraan meestrijden. Voor dat laatste zitje in het Open-kampioenschap hebben we geopteerd om meerdere rijders de kans te geven om te ‘proeven’ van het Nascar Whelen Euro Series-kampioenschap. Die wagen zal dus bij ieder weekend door een andere rijder worden bestuurd. Eén van die rijders is Jerry De Weerdt, die in het verleden ook al enige Nascar-ervaring opdeed. Verder spreken we nog met een aantal rijders waarvan we denken dat ze in ons plaatje passen."

“Uiteraard moeten we alle partners in dit project bedanken", vervolgt Kumpen. “Dat zijn er – gelukkig voor ons – heel wat. De #11 verdedigt de kleuren van CPL Trans, Vanreeth en Carconnex, al jaren vaste partners van Bert en PK Carsport. Op de #24 verwelkomen we naast Ridley en Carconnex ook Herock. Wie in een veeleisende omgeving werkt, heeft het juiste materiaal nodig om een optimale prestatie te leveren. Herock zorgt er voor dat je voor elke denkbare job de geschikte uitrusting ter beschikking hebt en past dus perfect bij een team dat op het hoogste autosportniveau actief is."

“Ik kan haast niet meer wachten", besluit Bert Longin glimlachend. “We hebben al een paar keer onze wagens aan de tand gevoeld, met een rollout in Zolder en drie testdagen in Brands Hatch en Francorchamps. Voor we naar het eerste raceweekend in Valencia trekken staan er nog twee testdagen op de agenda: één in Zolder en één in Valencia zelf. Toch gaan we er van uit dat het in de aanvangsfase van het kampioenschap links en rechts nog wat aftasten wordt. We hebben er echter alles aan gedaan om zo goed mogelijk aan de start van de Nascar Whelen Euro Series te verschijnen."

Kalender 2014:
12-13 april : Valencia (Spa)
7-8 juni: Brands Hatch (GB)
5-6 juli : Tours Speedway (Fra)
19-20 juli : Nürburgring (Dui)
20-21 september : Magione (Ita)
11-12 oktober : Le Mans (Fra)