Fabrieksteam van Wolf Racing Cars neemt deel aan de 24u van Zolder met Anthony Kumpen, Bert Longin, Frank Beliën & Ivan Bellarosa

Wolf Racing Cars zal aan de start verschijnen van de 24u van Zolder in een fabriekswagen met de meest recente specificatie. Naast Ivan Bellarosa, fabriekspiloot voor Wolf, zullen de Belgen Anthony Kumpen, Bert Longin en Frank Beliën achter het stuur plaats nemen.


Giovanni Bellarosa : “We zijn enorm verheugd dat Anthony Kumpen & Bert Longin voor de Wolf GB08 gekozen hebben om een gooi te doen naar een nieuwe overwinning in de 24u van Zolder. Met respectievelijk zes en vijf overwinningen in deze prestigieuze race genieten ze heel wat aanzien. Bijgestaan door Frank Beliën en Ivan Bellarosa mogen we zeggen dat we een sterke line-up hebben, dus we kunnen nu volledig op de Wolf focussen!"

Anthony Kumpen: “Met mijn 6 overwinningen mag ik wel stellen dat ik weet wat er nodig is om deze race te winnen. En met deze Wolf hebben we dat ook in huis gehaald. Het is nu vooral belangrijk om data te analyseren.Vorig jaar was ik nog bezorgd over enkele laatste ontwikkelingen die we nog tijdens de race moesten testen. Spijtig genoeg bleek die vrees terecht, aangezien de onderdelen waar we ons zorgen over maakten ons ook effectief de zege gekost hebben. Dit jaar zullen we alle beslissingen nemen in goed overleg met de ingenieurs van Wolf.
Een reden waarom we voor de Wolf gekozen hebben, is dat we overtuigd zijn van haar kwaliteiten. Anderzijds willen we ook geschiedenis schrijven. We willen namelijk de eersten zijn die de 24u van Zolder winnen in een open wagen. In Zolder ligt het nogal voor de hand om met een Porsche aan de start te verschijnen, vermits de race zich perfect leent voor die wagen. Maar dat zou te gemakkelijk zijn. Ik durf eigenlijk zelfs te stellen dat we favoriet zijn om deze race te winnen, met de fabrieksondersteuning en de line-up en support die we hebben. We gaan niet gewoon voor het podium en je zal geen lachende gezichten zien tot we op P1 eindigen."

Bert Longin: " Aan het begin van het seizoen heeft Anthony mij overtuigd om mee te stappen in het Nascar-verhaal, achteraf gezien een uitstekende beslissing. Die races zijn geweldig en Nascar zal zonder twijfel op korte tijd enorm aan populariteit winnen in Europa. Enkele maanden later verscheen hij met dit project. Hoewel onze keuze geen evidentie is wanneer je het in detail bekijkt, zijn we met deze setup de favorieten voor de zege, zoals Anthony al aangaf. Om nog meer slagkracht te geven aan dit project voegen we de technische kennis en support toe van PK Carsport als ondersteuning aan het fabrieksteam. Hiermee creëren we vooral op strategisch niveau nog extra waarde.
De laatste 3 jaar ging het aantal wagens gestaag achteruit. Nu ziet het ernaar uit dat er ongeveer 50 wagens zullen deelnemen. Dit zorgt voor een extra uitdaging maar zorgt er tevens voor dat het nog belangrijker wordt om die zege binnen te halen."

Ivan Bellarosa: “Ik voel me vereerd dat ik Anthony en Bert naast mij krijg in deze race. Mijn hoofdtaak is vooral hen te helpen om de GB08 zo snel mogelijk te doorgronden. We zijn allen vastberaden om deze race te winnen. En aangezien Frank deze race ook al eens gewonnen heeft, kunnen we ons echt niet verstoppen voor de concurrentie."
Frank Belien: “In 2010 won ik de 24u van Zolder met Bert en Anthony. Dit jaar vormen we een team in het Belgische GT kampioenschap. Bert en Anthony hebben me op een bepaald moment voorgesteld om mee in dit project te stappen voor de 24u van Zolder. Dat was voor mij natuurlijk een gemakkelijke beslissing wanneer je kijkt naar onze successen uit het verleden en met het enorme potentieel van de Wolf. We hebben veel ambitie en ik kijk dan ook uit naar de race op mijn thuiscircuit."