“Aan de voorbereiding heeft het niet gelegen"

Uiteraard waren Anthony Kumpen, Bert Longin, Frank Beliën en Louis Machiels ontgoocheld over de manier waarop hun 24 Hours of Zolder 2015 voortijdig aan zijn einde kwam. Maandenlange intensieve voorbereiding vermochten niets tegen de harde wetten van de mechanische sport.

Ze kwamen om te winnen, de rijders van de Caparol Wolf. Maar de pechduivel had ze op die zomerse zaterdag in Zolder al snel in zijn vizier. "Al tijdens de openingsstint van Frank liet de display op het stuur het afweten", doet Anthony Kumpen het relaas. "Meestal een voorteken voor erger en dat was ook deze keer zo. Na de tankbeurt deed de starter het niet en aan het begin van mijn eerste rijbeurt viel de wagen al na anderhalve ronde stil. Bleek een elektrische kabel te zijn afgebroken, die door rond te slingeren overal voor kortsluiting zorgde en ook de starter en wat elektronica beschadigde. Dat euvel werd gerepareerd, maar toen Louis uitreed werd hij geconfronteerd met een olie-alarm. Een lek was de oorzaak, de motor was beschadigd en dat was dat. Na drie uur zat onze wedstrijd er al op. Frustrerend."

"Qua snelheid, banden- en benzineverbruik kan niemand aan een prototype als onze Wolf tippen", stelt Bert Longin vast. "Maar er steken nog te veel elektrische en elektronische problemen de kop op. We hadden ons nochtans nooit eerder zo goed voorbereid. Ik denk niet dat ik de afgelopen edities zo scherp en zo hongerig aan de start ben verschenen als dit jaar. Dit project liep dan ook als sinds eind vorig jaar. We hadden twee voorbereidingswedstrijden en twee extra testsessies afgewerkt, net om dit soort problemen volledig te vermijden. Dat is niet gelukt. Jammer ook voor Frank en Louis, want zij waren er eveneens op gebrand om te winnen en hadden zich op en top voorbereid."
Het was een magere troost, maar de vroege pech gaf de Caparol-rijders wel ruim de gelegenheid vast te stellen dat de 24 Hours of Zolder er opnieuw helemaal staan. "We zijn inderdaad blij dat we ons steentje hebben kunnen bijdragen aan deze revival", stelt Kumpen. "Onze keuze voor een prototype heeft allicht anderen overtuigd hetzelfde te doen, wat de wedstrijd dan weer extra kleur heeft gegeven. Dit is een uitstekende basis om op verder te werken."

"Inderdaad, proficiat aan Andy Jaenen, proficiat aan Circuit Zolder, de 24 Uur staan er weer", besluit Longin. "Dit was een autosportfeest van het hoogste niveau, het hele weekend lang. Alleen hadden we graag wat langer ons steentje achter het stuur willen bijdragen. Volgende keer beter."