Kumpen, Longin en Beliën : tijd om de puntjes op de i te zetten

Dit weekend wordt in Zolder, in het kader van de Syntix Superprix-meeting, de derde manche van het Belcar Endurance Championship 2016 verreden. Anthony Kumpen, Bert Longin en Frank Beliën rijden er hun tweede wedstrijd met de officiële Wolf, en willen na een tegenvallende openingsrace nu één en ander rechtzetten.
De eerste wedstrijd van het Belcar Endurance Championship 2016, begin april in Zolder, werd een tegenvaller voor de Wolf-boys. Elektrische problemen betekenden een voortijdig einde van de wedstrijd. Omdat Nascar Whelen Euro Series-verplichtingen niet kon worden deelgenomen aan de tweede race van het kampioenschap, had het team meteen tijd genoeg om het euvel definitief naar het verleden te verbannen.
"De mensen van Wolf zijn vanuit Italië naar onze ateliers afgezakt om het probleem op te sporen en het op te lossen", stelt Bert Longin. "Dat heeft zijn resultaten opgeleverd, want recent hebben we nog een hele testdag afgewerkt en dat liep zonder enig probleem. We zijn er dus opnieuw helemaal klaar voor. Ons doel is eenvoudig: wij willen winnen."
"Zolder is meteen ook het goede circuit om de 24 Uur voor te bereiden", voegt Anthony Kumpen er aan toe. "Want al hebben we een moeilijke start van het seizoen gehad, het heeft onze wil om de 24 Uur van Zolder te winnen alleen maar sterker gemaakt."
Kumpen en Longin hebben voldoende raceritme behouden door hun NWES- en ELMS-activiteiten, en Frank Beliën heeft een groot deel van het testwerk met de Wolf afgewerkt. Daaraan zal het dus niet liggen. "De wagen liep bovendien foutloos", voegt Beliën er aan toe. "Ik kan Bert en Anthony voor het overige alleen maar bijtreden. Het moge duidelijk zijn dat we een goed resultaat in de 24 Uur najagen, maar dat zal ons niet verhinderen om te proberen dit weekend te zegevieren. Het wordt tijd dat we nog eens op het hoogste podiumtrapje staan."