Belgisch Amerikaans getint NASCAR feest op circuit Zolder 8 & 9 oktober, met selfie contest. 

Op 8 en 9 oktober vinden op Circuit Zolder de American Festival NASCAR Finals plaats. Dit is de finale van het Europese NASCAR kampioenschap. NASCAR is na American Football de op één na grootste sport in USA, groter dan baseball en NBA. NASCAR kent sinds de start van het Europees NASCAR kampioenschap enkele jaren geleden een zeer sterke groei in Europa.
Naast het racegebeuren zal er op 8 en 9 oktober ook heel wat animatie voorzien zijn in de paddock. NASCAR staat immers bekend als een toegankelijke sport voor heel de familie. Zo kan je op Circuit Zolder genieten van tal van kermisattracties, zelf karten, een American kids village, Laurel en Hardie look-a-likes, Monstertrucks, Motorwheeling, Quadshow, Marilyn Monroe look-a-like, musicale optredens, American express treintje, bandenwisselspel op de Max Verstappen F1-wagen, American football demo’s, cheerleaders, basketbal demo’s en veel meer.
Er rijden ook tal van Belgische rijders in dit kampioenschap. Zo staat Anthony Kumpen momenteel op de 1ste plaats in de klasse 1 van het Europese NASCAR kampioenschap, terwijl de jonge Stienes Longin klasse 2 aanvoert. Daarnaast scheren ook Marc Goossens, Bert Longin en Jerry De Weerdt hoge toppen in dit kampioenschap.
Om het familiefeest compleet te maken, sporen onze Belgische piloten jullie aan om zo Belgisch en/of Amerikaans mogelijk voor de dag te komen. Breng jullie Belgische en/of Amerikaanse vlaggen, petjes, hoeden, T-Shirts, voetbalshirts en andere gadgets mee. De 10 personen die het meest Belgisch en/of Amerikaans voor de dag komen, maken kans op tal van leuke prijzen, gaande van meet-en-greet met de piloten, team shirts, team petjes, bezoek aan de pitbox, bezoek aan het team en nog andere leuke verassingen. Onze fotografen lopen ter plaatse rond om jullie te spotten, maar jullie kunnen de piloten ook ‘taggen’ in jullie selfies op het circuit.
 
See you in Zolder !