Blijven in de running

Ondanks het feit dat er in Zolder bijna 17.000 toeschouwers te tellen vielen, dat de weergoden meestal hun medewerking verleenden en dat er een volle grid aan de start stond, werd de tweede manche van het Belcar Endurance Championship geen feestje voor PK Carsport. Door schakelproblemen op de Wolf moesten Bert Longin, Frank Beliën en Anthony Kumpen zich tevreden stellen met de punten voor de vijfde plaats.

De wedstrijd in het kader van het populaire New Race Festival begon nochtans uitstekend voor de PK Carsport-jongens. Bert Longin nam de start en wist makkelijk het tempo van de leiders te volgen. Toch was het opletten, want er mocht niet onder de normtijd van 1’34.5 worden gereden.
“Het is de eerste keer dat ik met onze Wolf mijn best moest doen om niet te snel te gaan", grijnsde Longin. “Het eerste wedstrijduur liep het ding perfect. Dat is in grote mate te danken aan de perfecte voorbereiding van het PK Carsport-team op deze wedstrijd. Die was zo mogelijk nog beter dan voor de eerste wedstrijd in Spa, die we met grote voorsprong wisten te winnen."
Aan het eind van zijn stint kreeg Longin echter te maken met het spreekwoordelijke zandkorreltje in de machine. “Het schakelen werd moeilijk", licht de Leuvenaar toe. “Ik hoopte dat het een tijdelijk euvel zou zijn, maar dat bleek niet het geval."
Integendeel. Voor Frank Beliën, die de tweede stint verzorgde, werd het steeds moeilijker. “Ik moest heel wat keer proberen bij het opschakelen. Soms tot tien keer per ronde extra. Dan kan je niet snel gaan. Ontgoochelend, jawel, want voorafgaand aan deze race hadden we een perfect verlopen testdag afgewerkt."
Anthony Kumpen kreeg de weinig benijdenswaardige taak om de wedstrijd uit te rijden. “Ik heb één of twee keer geprobeerd te schakelen, maar had onmiddellijk door dat zoiets de versnellingsbak zwaar op de proef stelde", aldus de Hasselaar. “Ik heb hem dan maar in zijn vijfde laten staan. Niet eenvoudig, dat kan je je wel inbeelden. Vooral in de haarspeld was het heel lastig. Om over het inhalen nog maar te zwijgen. Maar goed, we zijn er geraakt en we hebben punten gescoord."
Die van de vijfde plaats in Belcar 2, om precies te zijn. “Belangrijk", besluit Bert Longin. “Een nulscore zou zo goed als zeker onze titelkansen zwaar gehypothekeerd hebben. Volgens onze berekeningen hebben we nu acht punten achterstand op de leider in het kampioenschap, zowel in onze klasse als algemeen. We blijven dus in de running voor de titel, want die kloof is zeker dicht te rijden. Om te beginnen bij de volgende manche, op 15 en 16 juli in het kader van de Zolder Superprix."