PK Carsport presteert sterk in Venray

Eén overwinning, twee tweede plaatsen en een derde plaats: bij PK Carsport mogen ze tevreden zijn over het derde raceweekend van de NASCAR Whelen Euro Series 2017, op de Raceway Venray. Met een overwinning en een tweede plek zette Anthony Kumpen de beste prestaties neer.
Het NASCAR Whelen Euro Series-weekend in Venray begon al uitstekend voor de PK Carsport-clan. Anthony Kumpen en Guillaume Dumarey scoorden de pole, respectievelijk in Elite 1 en Elite 2. Stienes Longin plaatste zich ook op de eerste startrij in Elite 1.
De eerste wedstrijd verliep perfect voor Kumpen. Hij leidde van start tot finish, hoewel hij in de slotfase danig onder druk werd gezet door kampioenschapsleider Borja Garcia. “Het asfalt is hier opnieuw aangelegd, waardoor je midden en laag ook wat snelheid kan maken", analyseerde Kumpen. “Maar ik bleef de hele race boven rijden, waardoor ik mijn positie kon behouden."
Het was Kumpens negende NWES-overwinning uit zijn carrière, zijn derde in Venray al. Daar had hij op zondag graag een vierde aan gebreid, maar de omstandigheden zorgden er voor dat dat iets moeilijker werd. “Na het contact van Guillaume in de Elite 2-race kregen we de wagen maar net op tijd opnieuw klaar", doet Kumpen het relaas. “We hadden dus geen tijd om de afstelling juist te bepalen. Daar veroorzaakte nogal wat overstuur, en zeker bij de start en die ene herstart was dat niet makkelijk. Maar ik kon mijn tweede plaats van bij de start vasthouden. In het kampioenschap spring ik nu van vijf naar twee, en dat is dan nog zonder het in rekening brengen van het schrapresultaat. Goede zaak dus."
Voor Stienes Longin bleek de eerste race een sof. Contact met Frederic Gabillon zorgde er voor dat de jonge Leuvenaar in de openingsrace op twee ronden finishte. “Mijn schuld", gaf Longin toe. “Ik dacht Gabillon te zijn gepasseerd, maar ging iets te vroeg omhoog. De schade viel nog mee, zodat ik me voor de tweede race toch nog als derde kon kwalificeren. De jongens stoomden de #11 perfect klaar, ik ben er van overtuigd dat ik de snelste auto van het pak had. Ik vertrok en finishte ook als derde. Ik bleek net iets sneller dan Anthony, maar niet voldoende om hem te kunnen aanvallen. Maar goed, ik ben in de wolken met dit podium. Niet vergeten dat dit nog altijd maar mijn derde raceweekend in de hoogste klasse is."
In Elite 2 had ook Guillaume Dumarey een tevreden gevoel na het weekend in Venray. In de eerste race had de polesitter zowat de hele wedstrijd geleid – zijn allereerste op een oval – maar een late caution gooide roet in het eten. “Meteen was ik mijn ruime voorsprong kwijt", aldus Dumarey. Bij de herstart, in overtime, liet hij de wielen van de #24 Chevrolet iets te veel doorslippen, waardoor Braziliaan Felipe Rabello nog voorbij kon schuiven. Dumarey tikte als tweede aan.
“Wat ontgoocheld uiteraard, maar morgen probeer ik gewoon opnieuw", klonk het bij een rustige Dumarey. Zo gezegd, zo gedaan. Bij de start van de tweede race reed Dumarey van op de eerste startrij snel van de concurrentie weg. En hoewel hij nadien wat van zijn voorsprong moest inboeten, bleef hij stevig de eerste plaats bezetten. Tot net na halfweg. “Opeens begaven de remmen het", legt Dumarey uit. “Ik was een passagier en schoof achterstevoren de muur in. Kan gebeuren. Ik blijf tevreden over mijn eerste races op oval. Het is een heel intensief, je hebt geen enkel rustpunten en door de nabijheid van de muren is het snelheidsgevoel enorm. Voor herhaling vatbaar."
In de #11 Chevrolet tikte Justin Kunz twee keer als negende aan in de Elite 2-races. Het NASCAR Whelen Euro Series-circus neemt voorlopig nog geen vakantie, want eind deze maand volgt al het vierde raceweekend van het seizoen 2017, met een grote première op de Hockenheimring.