Dubbele zege in Elite 2 voor PK Carsport

PK Carsport heeft zijn eerste overwinningen van het seizoen 2018 in de NASCAR Whelen Euro Series binnen: In Elite 2 gingen Felipe Rabello en Guillaume Dumarey met de grootste beker lopen. In Elite 1 blijven Anthony Kumpen en Stienes Longin na afloop van het Italiaanse weekend met gemengde gevoelens achter.

Met kop en schouders staken de twee PK Carsport-bolides er in Elite 2 bovenuit dit weekend. In de eerste race behaalde Felipe Rabello zijn eerste NASCAR-overwinning voor PK Carsport, in de tweede wedstrijd mocht Guillaume Dumarey op het hoogste podiumtrapje staan. Beide rijders scoorden naast hun overwinning ook een tweede plaats in de andere race.

“Dit is voor het hele team”, juichte Dumarey na zijn zege. “Die mannen hebben zo hard gewerkt om de wagens tiptop in orde te krijgen, dan kan je ze niet beter bedanken dan met deze resultaten. Ik moet toegeven: ik ben helemaal leeg. Maar o zo blij. Door de hitte was het fysiek niet makkelijk, maar de druk is nu ook van de ketel. Dit belooft voor het vervolg van het kampioenschap, waar zowel Felipe als ik uiteraard een hele goede zaak in de tussenstand doen.”
In Elite 1 was er ondertussen minder reden tot juichen. Anthony Kumpen tikte als vierde en zesde aan, Stienes Longin finishte als zevende in de eerste wedstrijd en moest met een stukke aandrijfas opgeven in de tweede.

“De snelheid over één ronde was er misschien wel, maar over een hele wedstrijd schoten we te kort”, geeft Kumpen grif toe. “Na verloop van tijd hadden we gewoon te weinig tractie. Dan weer eens overstuur, dan onderstuur. Nu, het ging beter dan vorig jaar, maar nog niet goed genoeg. We hebben de schade beperkt, zeg maar. In het kampioenschap sta ik nu derde, op drie punten van de tweede plaats. Uitkijken nu naar Brands Hatch, waar ik vorig jaar twee keer op pole stond en een keer kon winnen. Daar willen we voor de kentering zorgen.”

Ook Stienes Longin kijkt al uit naar het Britse raceweekend, op 9 en 10 juni. “Vorig jaar was ik goed in Franciacorta en iets minder in Brands”, herinnert de Leuvenaar zich. “Laat ons hopen dat het dit jaar omgekeerd is. Ik heb het hele weekend last gehad om de afstellingen van de wagen aan te passen aan de piste, waardoor ik zelf ook niet helemaal voluit kon presteren. Goed, in de eerste race weet ik zes plaatsen te winnen en finish ik nog zevende. Een progressie die ik ook in de tweede race kon verder zetten, maar bij één van de herstarts ging de aandrijfas stuk. Einde verhaal meteen. Geen al te best weekend dus, maar dat gaan we al in Brands Hatch proberen recht te zetten.”