Kumpen en Longin dingen samen met Mollekens en Bouvy naar podium in Francorchamps

Het ene jaar is het andere niet, dat weten ook Anthony Kumpen en Bert Longin. Vorig jaar zakten beide rijders af naar Francorchamps met als doel de leiding in het WK te pakken. Dit jaar staan beide rijders slechts op een 7de plaats met amper drie WK punten, 21 minder dan de leider. Maar Kumpen en Longin blijven optimistisch en vooral realistisch en krijgen in hun thuiswedstrijd de steun van Kurt Mollekens en Fred Bouvy. Doel is om voor het derde jaar op rij het podium te halen in de 24u van Francorchamps.

"Je kan zeggen dat we optimistisch zijn en dat we zomaar een blijde boodschap verspreiden omdat we niet anders kunnen" steekt Anthony Kumpen van wal. "Maar niets is minder waar. Dat het dit jaar bijzonder moeilijk is behoeft geen uitleg, dat is zo klaar als pompwater. Maar een etmaalrace is iets anders. Pure snelheid is hier minder van belang, uithouding, strategie en foutloos rijden des te meer. En laat nu dat net onze troeven zijn. Samen met Fred en Kurt willen we voor het derde jaar op rij het podium halen. Ik ben bijzonder verheugd dat de jongens, in deze moeilijke tijden, toch voor ons project gekozen hebben. 4 Belgen in een Belgisch team, here comes the sequel of United 4 Belgium."

"Dezelfde ploeg, hetzelfde team maar een andere wagen" pikt Bert Longin in. "Het is bijna een traditie geworden dat we in Francorchamps de layout van de wagen veranderen. Vorig jaar begonnen we met een groene Corvette die dan geel werd in Francorchamps. Dit jaar begonnen we met een witte Saleen die nu … rood wordt, en dat heeft alles te maken met de samenwerking met het biermerk Gordon. België is vier Rode Duivels rijker" grinnikt Bert Longin. "Goede rijders en een sterk team. Voeg daar nog een strak tempo en een foutloze race bij en we spelen vooraan mee. Persoonlijk voel ik me enorm goed, als mens en als sportman. Ik voel me goed in mijn vel en ben klaar om er hard tegenaan te gaan in Francorchamps. Verwacht geen sterke tijd in de kwalificaties, het is een publiek geheim dat de Saleen niet snel genoeg is. Maar op uithouding moeten we het verschil kunnen maken."

"Of ik getwijfeld heb om opnieuw deel uit te maken van het PK-Carsport team voor deze wedstrijd" vraagt Kurt Mollekens zich luidop af. "Ben je gek!? PK Carsport is een topteam als het op uithoudingswedstrijden aankomt. Alleen al in de pits kunnen ze een wedstrijd beslissen. En in een etmaalrace passeer je regelmatig in de pits. Ik heb het seizoen van Bert en Anthony tot dusver gevolgd. De resultaten stroken niet met de ambities maar toch heb ik veel vertrouwen in dit project. Ik ken de Saleen nog van vorig jaar. Ik reed ermee tijdens de 1000 km van Spa en was snel onderweg tot er plots een zeer zeldzaam motorprobleem opdook en ik moest opgeven. Ik was vooral onder de indruk van de wegligging van de Saleen. Vorige week hebben we de wagen getest in Vallelunga. De wagen voelde meteen vertrouwd aan. Het enige verschil met de wagen van vorig jaar is dat de Corvette van toen meer ervaring heeft in uithoudingswedstrijden van dit soort dan de Saleen. Maar daar meteen negatieve conclusies uit trekken is overdreven."

De vierde rijder in het team is Fred Bouvy. "Toen mij de vraag gesteld werd om opnieuw deel uit te maken van het team heb ik meteen ja gezegd. Je twijfelt niet als een topteam je zoiets vraagt. De Saleen is een wagen die geknipt is voor Francorchamps, zeker voor de snelle vloeiende bochten. Ook ik was aanwezig op de testsessie in Vallelunga. Problemen om me aan te passen had ik niet, de wagen laat zich makkelijk besturen. Wat me opviel was dat het niet erg warm werd in de cockpit en dat je comfortabel achter het stuur zit. Ik het er dan ook alle vertrouwen in dat we met dit sterk team gaan scoren voor eigen volk!"