PK Carsport ondanks matige kwalificaties hoopvol voor de wedstrijd!

De Gordon Saleen S7 van PK Carsport start zaterdag op de zesde rij. Bert Longin lukte de 11de tijd tijdens de kwalificaties. Geen uitzonderlijke prestatie maar sprake van grote ontgoocheling is er niet.

"Als we de data analyseren had een negende tijd erin gezeten, maar dan ook niet meer" zegt Bert Longin. "Ik ben even gehinderd geweest door een GT 3 wagen maar dat is het dan ook. We moeten realist zijn en ons erbij neerleggen dat de wagen in de kwalificaties niet snel genoeg is om de concurrentie te volgen. Punt uit! Nu zijn er wel een paar verzachtende omstandigheden. Zo hebben we niet kunnen deelnemen aan de testdag van enkele weken geleden omdat onze wagen toen technische problemen had in Oschersleben. Zo begin je met een achterstand aan de vrije trainingen waarin we dan ook nog enkele probleempjes moesten oplossen. Tijdens de kwalificaties was de wagen ok, maar zoals eerder gezegd niet snel genoeg om de rest te volgen."

"Vooraf wisten we dat we in de kwalificaties tekort zouden komen" pikt Anthony Kumpen in. "Het ganse seizoen zitten we, op vlak van kwalificaties, tussen de 9de en 12de stek. Toch heb ik er een goed oog in voor de wedstrijd. De motor is goed, het team en de rijders zijn er klaar voor en in een 24u race is uithouding en regelmaat belangrijk. En net daar zijn we goed in."