Geen derde podium op rij in Francorchamps voor PK - Carsport

Het PK – Carsport team van Anthony Kumpen, Bert Longin, Kurt Mollekens en Fred Bouvy heeft het einde niet gehaald in de etmaalrace in Francorchamps. Halfwedstrijd moest de Saleen S7-R aan de kant met een losgekomen vloer.

De Saleen S7-R vertrok op de elfde plaats maar maakte snel een aantal plaatsen goed. Een eerste probleem kwam er na enkele uren toen de brandblusser plots afging. Rond 23.00 u reed de Saleen in vijfde stelling. Bert Longin was in het donker bijna even snel als overdag, hij draaide rondjes ruim drie seconden sneller dan de concurrentie. Het ging goed ... tot Longin werd aangereden wat het begin van alle ellende inluidde. Half koers moest Kurt Mollekens de Saleen S7-R noodgedwongen aan de kant zetten.

"Jammer, maar niets aan te doen" zegt Bert Longin. "Het team, de rijders, we hebben er alles aan gedaan en onszelf niets te verwijten. Ik werd tijdens de nacht aangereden door een Porsche. De klap was niet zo hard maar sloeg toch een gat in de carrosserie. Het begin van het einde want even later ging de bodemplaat los. Kurt kon niet anders dan de wagen in de garage parkeren."

"Voor de wedstrijd bleek nog maar eens dat de wagen in de kwalificaties te kort schiet, maar eens in de wedstrijd kan hij mee. We hoopten op een probleemloze wedstrijd en met snelle pitstops van ons team op koers te blijven voor de top van het klassement. Het mocht niet zijn. Spijtig, maar er is niets aan te doen" aldus Anthony Kumpen.