Druk weekend voor Bert Longin en Anthony Kumpen

Dit weekend valt in Zolder het doek over het Belgian GT Championship. Het belooft druk te worden in Zolder want naast het Belgian GT Championship wordt op dezelfde omloop de voorlaatste wedstrijd van het FIA GT kampioenschap gereden. Bert Longin en Anthony Kumpen tekenen present in beide kampioenschappen.

Een goede planning en dito fysieke conditie zijn de sleutelwoorden voor beide rijders dit weekend. Het programma wat beide rijders moeten afwerken is om u tegen te zeggen. Alsof het nog niet genoeg is nemen Bert en Anthony ook nog deel aan een wielerwedstrijd voor de FIA GT rijders. Dit is wat de rijders te verwerken krijgen.

"Vrijdag zijn er twee vrije trainingen over 50 minuten voor het Belgian GT Championship" zegt Anthony Kumpen. "’s Avonds starten we in een wielerwedstrijd op het circuit van Zolder. De teams van het FIA GT kampioenschap nemen het tegen elkaar op, niet op vier wielen maar op twee."

Zaterdag wordt het bijzonder druk. "Om te beginnen zijn er twee briefings, eentje per kampioenschap" aldus Bert Longin. "Nadien rijden we een vrije training over 80 minuten in het FIA GT kampioenschap gevolgd door een pre kwalificatie, ook over 80 minuten. Tot slot zijn er nog de kwalificaties over 15 minuten. Ook voor het Belgian GT Championship zijn er kwalificaties voorzien, twee sessies van telkens 25 minuten."

Zondag is de belangrijkste dag met twee wedstrijden over één uur voor het Belgian GT Championship alsook de FIA GT wedstrijd over twee uur. "Het is de laatste wedstrijd op Europese bodem en het is onze thuiswedstrijd. Hoeft het nog gezegd dat we gemotiveerd zijn" zegt Bert Longin. "Dit jaar was er eentje met ups en downs. Om eerlijk te zijn met meer downs dan ons lief waren. Maar we kunnen de klok niet terug draaien en geloof het of niet, hier worden we sterker van. Er komen een pak Belgische supporters maar er kunnen er nog meer bij. Laat dit dus een warme oproep zijn aan alle Belgische autosportfans. We kunnen alle steun gebruiken."

"Vorig jaar eindigden we hier tweede in het FIA GT kampioenschap en een nieuw podium sluit ik niet uit" zegt Anthony Kumpen onomwonden. "Naast de drukte wordt vooral het telkens opnieuw aanpassen aan de wagen een extra moeilijkheidsgraad. Vorig jaar reden we met twee Corvettes, nu hebben we met de Saleen en met de Mosler twee totaal verschillende wagens. Druk, druk, druk … maar het gaat plezant worden en we zullen vooral weten wat te doen" glimlacht Anthony Kumpen.