PK Carsport Corvette realiseert vierde tijd

Mike Hezemans en Anthony Kumpen starten zondag 3 mei op de tweede rij in de openingswedstrijd van het FIA GT kampioenschap. Mike Hezemans lukte in Silverstone tijdens de kwalificaties de vierde tijd.

"Het ging aardig goed tijdens de kwalificaties" aldus Mike Hezemans. "Alleen is die dekselse Saleen veel en veel sneller. Onwaarschijnlijk, hij was meer dan 1.5 sec sneller dan wij. Niet dat we een slechte verliezer zijn, integendeel maar rond deze wagen hangt al een tijd een zweem van onduidelijkheid. Er was al veel te doen rond de Saleen tijdens de testen in Paul Ricard. Deze wagen heeft minsten 50 PK meer dan alle andere wagens en zijn restrictor is zeker 2 mm groter dan alle andere GT1 wagens. Vorig jaar raakte de wagen amper vooruit en nu zou hij alles en iedereen op een hoopje rijden? Onzin"

Een rondje Silverstone in 1 min 43.792 sec leverde Mike de vierde tijd op. "We hadden misschien nog een beetje sneller kunnen zijn maar dan spreken we over twee tienden en dan zouden we op de derde plaats zijn uitgekomen" zegt Mike Hezemans.

"Op vrijdag hadden we aardig wat last van onderstuur en dat was vandaag niet anders. We krijgen het probleem niet opgelost. Afwachten wat het zal worden in de wedstrijd. Een vierde tijd is al bij al niet zo slecht. Zowel Anthony als ikzelf kijken enorm uit naar de start van de wedstrijd. Afspraak morgenmiddag" zegt Mike die zondag de start voor zijn rekening neemt.