PK Carsport start op vierde rij.

De PK Carsport Corvette met als rijders Anthony Kumpen, Mike Hezemans, Kurt Mollekens en Jos Menten start zaterdag op de vierde rij. Anthony Kumpen kwam, na een technisch probleem, niet verder dan de 7de tijd.

Het begin van de eerste kwalificatiesessie was droog. Na een tiental minuten ging Anthony Kumpen de baan op maar het geluk was niet aan zijn kant. " We hebben één rondje kunnen rijden, toen dook er plots een probleem aan de uitlaat op. Die uitlaat is nieuw en er was een beetje speling op. Door de trillingen is een rubber van die uitlaat los gekomen en door de vrij gekomen hitte verschroeide een kabel. De wagen begon te stotteren, er zat niets anders op dan de pits op te zoeken. Het probleem was snel opgelost maar intussen viel de regen met bakken uit de lucht. Het was zinloos om opnieuw de baan op te gaan want een verbetering van mijn tijd zat er niet meer in."

"De tweede en derde kwalificatiesessie van vanavond zijn uitgeregend, zodat we niet verder zullen komen dan de 7de tijd. In tegenstelling tot de voorbije jaren is er geen kwalificatiesessie meer op vrijdag. Dat is jammer, maar een drama is dat ook niet. Tijdens de vrije trainingen hebben we aan de afstelling van de wagen gewerkt. Zaterdag proberen we nog iets tijdens de warming up, enkele uren later start de race. De ambities blijven behouden en dat is een goed resultaat in functie van het kampioenschap" besluit Anthony Kumpen.