Fantastische zege PK Carsport!

Het Limburgse PK Carsport team, met als rijders Anthony Kumpen, Mike Hezemans, Kurt Mollekens en Jos Menten hebben na een fantastische prestatie de 24u van Francorchamps op hun naam geschreven. PK Carsport zorgt daarmee voor de eerste Belgische zege voor een team sinds de 24u van Francorchamps overschakelde van toerisme wagens naar GT’s. Voor Hezemans en Kumpen is het, na Oschersleben, de tweede wedstrijd op rij die ze winnen. Beide rijders nemen ook de leiding in de tussenstand van het kampioenschap.

Mike Hezemans startte zaterdagnamiddag in 7de positie voor een wedstrijd die 24u zou duren en waar de nadruk ligt op uithouding. Maar van een uithoudingswedstrijd had het weinig weg, na 8 uur wedstrijd reden nog vier wagens in dezelfde ronde, de verschillen waren klein, de strijd fel, de inzet groot. PK Carsport kwam zondagochtend aan de leiding, vocht een verbeten duel uit met de SRT Corvette van Bert Longin en Maxime Soulet en triomfeerde om 16.00 u. Een verdiende zege voor Anthony Kumpen, Mike Hezemans, Kurt Mollekens en Jos Menten en daarbij het volledige PK Carsport team!

"Een geweldige prestatie" glimlacht een tevreden Anthony Kumpen. "Zowel van het team als van de rijders. Kurt en Jos hebben het voortreffelijk gedaan. Mike was bijzonder snel gefocust en zelf heb ik één van mijn beste wedstrijden uit mijn carrière gereden. Telkens ik in de wagen kwam slaagde ik erin om terug de leiding te pakken. We hebben de ganse wedstrijd meegespeeld voor de zege. Met zijn allen hebben we foutloos gereden en de concurrentie onder druk gezet. De ene begaf onder druk de andere had pech. Ons team heeft geweldig gewerkt. Een mooie zege, een super gevoel!"

"Dit is mijn tweede zege in Spa" aldus Mike Hezemans. "De eerste was in 2007 en als je een wedstrijd voor het eerst wint dan is dat mooi. Deze zeker was makkelijker omdat ik hier al eens gewonnen had, dus dan ben je minder zenuwachtig. Maar deze overwinning is vooral beter omdat we nu aan de leiding komen in het kampioenschap en dat is een zeer goede zaak." De familie Hezemans wint deze etmaalrace al voor de derde keer. Toine Hezemans, vader van Mike, won deze race ook al eens. "Klopt. In 1973 won mijn vader samen met Dieter Quester. Ze reden toen op een BMW 3 CLS."

"Dit is mijn grootste zege tot dusver, mijn eerste grote zege in een internationale wedstrijd" zegt Jos Menten. "Wat een zege! Het kan ook moeilijk anders met zo’n rijders en zo’n team. Ik ben fier dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen. We hebben de perfecte wedstrijd gereden. Alle vier de rijders waren snel, we hebben geen enkele fout gemaakt. Deze ochtend was het even schrikken toen er een alarm in de wagen afging. De oliedruk die daalde. Ik ben gewoon gaan pitten, het team heeft olie bijgevuld, meer was er niet aan de hand."

Anthony Kumpen en Mike Hezemans komen dankzij deze prestatie aan de leiding van het FIA GT kampioenschap. "Ik ben de eerste Belg die daarin slaagt en ik ben daar fier op. Nu is het even genieten en eind augustus opnieuw goed proberen te presteren in Hongarije" besluit Anthony Kumpen.