Motorpech dwarsboomt ambities Kumpen - Hezemans.

Een kapotte Corvette motor heeft zondagmiddag de titelambities van Mike Hezemans en Anthony Kumpen een flinke knauw gegeven. Met nog één wedstrijd te gaan is het verschil tussen het duo Bartels-Bertolini en Hezemans-Kumpen vier punten. Voorlopig, want mogelijk krijgt de wedstrijd nog een staartje want de FIA, dat is de internationale automobielsportfederatie, onderzoekt de mogelijke toepassing van teamorders van de kant van het Vitaphone Maserati team. De uitslag van de wedstrijd is onder voorbehoud.

En het begon zondagnamiddag nochtans goed voor Mike Hezemans. "Ik had een superstart en schoof door van de vijfde plaats naar de tweede plaats. Even later kwam Bernoldi aandringen, die liet ik gelijk voorbij. Aandringen had geen zin, zijn Corvette was 100 kg lichter dan de mijne. En toch slaagde ik erin om enkele ronden later de kloof op Bernoldi en Muller beetje bij beetje te dichten tot de wagen plotseling kracht verloor. We bleven in moeilijke omstandigheden doorzetten in de hoop toch nog een puntje uit de brand te slepen, ieder punt is op dit moment van goudwaarde."

Hezemans kwam pitten en Anthony Kumpen nam het stuur over. "Met 150 PK minder draaiden we iets trager dan de Maserati van Bartels die net voor ons reed, op zich al een hele prestatie. Uiteindelijk hebben we moeten opgeven "zucht Anthony Kumpen. "En dan zijn er nog mensen die spelletjes spelen. Het is de derde keer op rij dat iedereen voor schut wordt gezet, dat de wetten van de sport niet gerespecteerd worden en dat Vitaphone Maserati teamorders toepast. Het is zelfs de FIA niet ontgaan want ze zijn na de wedstrijd in spoed samengekomen om over de kwestie te vergaderen. Wegens onderzoek naar de praktijken van Vitaphone Maserati is de uitslag onder voorbehoud. "