Kumpen – Hezemans tweede in wedstrijd en kampioenschap, uitslagen onder voorbehoud.

Anthony Kumpen en Mike Hezemans zijn op een knappe tweede plaats geëindigd in de slotwedstrijd van het FIA GT kampioenschap maar komen in de eindafrekening 2 punten tekort om de titel te pakken. Na afloop van de wedstrijd legde het team klacht neer bij de FIA.

Opschudding zondagochtend in Zolder. Anthony Kumpen mocht niet vanuit pole positie starten omdat hij zijn snelste ronde, in de kwalificaties van zaterdag, gereden zou hebben onder een gele vlag. Resultaat een bestraffing van vijf plaatsen waardoor de PK Carsport Corvette moest starten op de zesde plaats. "Ongelofelijk dat ze daags nadien met zoiets afkomen" zucht Anthony Kumpen. "In de rundown van de kwalificaties staat eerst back green en even later Kumpen takes pole. (groene vlag, Kumpen pakt de pole). Na afloop van de kwalificaties is er geen vuiltje aan de lucht, zondagochtend wel."

De strategie werd omgegooid, Mike Hezemans nam de start en opteerde voor een snelle pitstop. "We hadden ons huiswerk klaar maar hebben als moeten wijzigen" zegt Anthony Kumpen. "Door de vroege stop van Mike hebben we niet alles uit de banden kunnen halen waardoor we op het einde van de wedstrijd een heel lange stint moesten rijden en de bandenslijtage ronde per ronde toenam. We eindigen tweede, een goed resultaat maar de ontgoocheling is groot."

Na afloop van de wedstrijd trokken Hezemans en Kumpen naar de FIA en legden klacht neer. "We hebben een protest ingediend, de door ons beschreven fout werd door de stewards aanvaard. De stewards hebben wagen nr 1 een straf van 30seconden gegeven. Aangezien wij het met deze beslissing niet eens zijn hebben wij hoger beroep aangetekend bij de ICA (International Court of Appeal). Meer wil ik er nu niet over kwijt" aldus Anthony Kumpen.

De uitslag van de wedstrijd blijft onder voorbehoud.