Anthony Kumpen start op derde plaats!

Tijdens de eerste kwalificatiesessie van de 24u van Zolder hebben Anthony Kumpen en zijn teamgenoten de eerste dag afgesloten met een voorlopig vierde tijd. Donderdag zijn er nog vier kwalificatiesessie van telkens een half uur.

“We hebben lang en hard gewerkt aan de afstelling van de Porsche" zegt Anthony Kumpen. “Maar we zijn tevreden met het geleverde werk, de wagen is erg regelmatig en dat is het belangrijkste voor een 24u race. We gaan met een goed gevoel slapen en kunnen donderdag verder werken. De tijd kan nog wat scherper maar de pole gaan we niet najagen."

Update donderdag:

De First Motorsport Porsche 997 GT3 Cup S met als rijders Bert Longin, Henk Haane, Frank Beliën en Anthony Kumpen start zaterdagnamiddag om 16.00 u op de derde plaats in de 24u van Zolder. Anthony Kumpen zit perfect op schema voor wat het weekend kan worden waarin hij voor de vijfde keer de Limburgse etmaalrace kan winnen.

Weinig animo vandaag op Zolder voor de vier resterende kwalificatiesessies. Nadat de First Motorsport Porsche nummer 1 donderdagavond de vierde tijd had laten optekenen pitste Bert Longin vandaag iets meer dan anderhalve seconde van de tijd af om zo een plaatsje op te schuiven op de grid, van vier naar drie. “Gisterenavond hebben we hard gewerkt aan de afstelling" zegt Anthony Kumpen. “Bert Longin heeft vandaag enkele rondjes met nieuwe banden gereden en kwam uit op de derde tijd. Dat is leuk, maar we hebben niet echt gejaagd op de pole. Het belangrijkste is dat we een afstelling gevonden hebben waarbij elk van de vier rijders zich comfortabel voelt. De voorbereiding zit er op, nu is het uitkijken naar de wedstrijd. Alles is klaar om er een mooi weekend van te maken."