Snelste tijd maar toch niet op pole

Anthony Kumpen zorgde vandaag voor een prachtprestatie door op het circuit van Francorchamps de snelste tijd ooit met een GT3 wagen te rijden. Toch start de Limburger morgen niet vanuit poleposition omdat zijn wagen te laat in het gesloten wagenpark zou zijn toegekomen. Kumpen-Franchi krijgen, net als teammaten Longin-Verbist een sanctie en moeten 10 plaatsen achteruit de op de grid. Kumpen-Franchi starten op plaats 11, Longin-Verbist op 12.

“Het is te belachelijk voor woorden" zegt een misnoegde Anthony Kumpen. “We krijgen een sanctie omdat we ons te laat in het gesloten wagenpark zouden hebben aangemeld. Ten eerste staat er in het reglement geen tijdsduur vermeld wanneer een wagen uiterlijk in het wagenpark moet zijn. Ten tweede stond er een hele tijd een steward aan onze box die. Die heeft ons nooit aangemaand om naar het wagenpark te gaan en ten derde is de kwalificatiesessie nooit afgevlagd. Op twee minuten van het einde is de Porsche van het duo Goossens-Soulet hard in de muur terecht gekomen. Er werd meteen een rode vlag getoond. Rood wil zeggen dat een training of race is onderbroken. Onderbroken is iets anders dan definitief stopzetten. Vandaar dat wij ons nog niet in het wagenpark hadden aangemeld."

Anthony Kumpen start morgen dus op de zesde startrij. “Het is jammer dat de snelste wagen niet vooraan mag starten maar ik ga mijn energie sparen en mij niet meer druk maken. We kunnen beroep aantekenen maar dat beroep wordt pas na de wedstrijd behandelt. Zoiets heeft geen zin. De wedstrijd van morgen gaat over vier uur. We zijn er klaar voor."