KRK pakt bij Europees debuut meteen het podium!

Het Limburgse KRK Racing team heeft zijn Europees debuut niet gemist en eindigt in de eerste wedstrijd van de Blancpain Endurance Series meteen op het podium. Karl Wendlinger, Anthony Kumpen en Koen Wauters eindigden in de regenrace op Monza knap derde. Dennis Retera reed in de tweede KRK Mercedes een opmerkelijke stint en stond op een bepaald moment op de zesde plaats. Uiteindelijk eindigde hij samen met zijn teamgenoten Raf Vanthoor en Marius Ritskes op de 27ste plaats.

#13 Meteen op het podium!

De start van de race werd gegeven achter de safetycar die 11 ronden oftewel bijna 37 minuten voor de groep bleef uitrijden. Karl Wendlinger nam de start in de #13. “Het was de juiste keuze om de wedstrijd te starten achter de safetycar maar de echte start had veel sneller gekund. Ik ben bijzonder tevreden met deze derde plaats. Dit was mijn eerste wedstrijd met de Mercedes SLS en met het KRK Racing team. Dit is een sterke collectieve prestatie want nooit eerder reden we samen. Alle drie hebben we zeer sterk gereden en de jongens in de pits hebben het fantastisch gedaan. Dit is een goede start van het kampioenschap."

Wendlinger kwam pitten in vijfde positie. Na de pitstop reed Koen Wauters in 17de positie de baan op. Hij reed een opmerkelijke stint. “Ik ben fier op wat dit kleine team gepresteerd heeft en ik ben ook fier op mezelf. De jongens in de pits hebben het ongelofelijk goed gedaan. De stops waren perfect! In het begin viel het wat tegen want het was niet de bedoeling dat Karl maar een half uur echt zou racen. Ik nam over en na drie ronden, toen de banden op temperatuur raakten, vond ik een goed ritme en hield ik er een strak tempo op na. Ik had totaal geen benul over positie en ronde na ronde zocht ik in de spray het pitbord bij het passeren aan de start/finish. Na 10 ronden had ik eindelijk het bord gevonden en zag ik P3. Dat was een enorme motivatie. Na 35 minuten hadden mijn banden hun beste tijd gehad en de laatste drie vier ronden was het echt heel moeilijk. Maar ik ben super tevreden met deze prestatie. Drie Belgische teams op het podium en vijf rijders daarvan zijn Belgen. Het zegt veel over het niveau van de vergane Belcar."

Wauters kwam pitten in vierde positie. Anthony Kumpen nam het laatste wedstrijduur voor zijn rekening. “Dit moet zowat de moeilijkste race uit mijn carrière zijn geweest. Ja, zelfs moeilijker dan destijds met de Corvette in Oschersleben en dan heb ik het niet zo zeer over de omstandigheden, wel over de wagen. Dit is de eerste keer dat we met deze wagen op Monza in de regen aan de bak moesten. We hadden geen data en eigenlijk hadden we geen regenafstelling. Maar wat een wedstrijd dat we alle drie gereden hebben. Koen pakt bij zijn internationaal debuut meteen het podium en met hem het KRK team. Geloof me, dat kunnen er weinig zeggen. De jongens in de pits hebben een groot aandeel in deze derde plaats. De stops waren uitstekend! Naar het einde van de wedstrijd toe heb ik wel risico’s genomen. Ik wou die derde plaats niet meer afgeven. Ik heb enkele keren geflirt met de zandbak maar ik wou absoluut op het podium eindigen. Er op of er af … dat flitste enkele keren door mijn hoofd. De jongens en teams die op de eerste en tweede plaats eindigen reden vorig jaar dit kampioenschap en waren vooraan verwacht. Niemand die KRK op de derde plaats verwacht had. Verrassen is toch fijn hè! Vooraf vertelde ik dat we voor het kampioenschap gaan. Na de prestatie van vandaag ben ik daar nog meer van overtuigd."


#14 Uitstekende stint van Retera!

Dennis Retera nam de start met de #14 en reed een uitstekende stint. “Het duurde veel te lang vooraleer de safetycar de baan verliet. We zijn hier per slot van rekening toch om te racen. Bij het buiten rijden van de pitlane merkte ik dat er een lek was aan het raam. Net aan de bestuurderskant druppelde er wat water naar binnen. Ik probeerde mijn raam schoon te vegen met mijn handschoen maar dat hielp niet veel. Het maakte er mijn stint niet makkelijker op en het was best spannend om in zo’n omstandigheden te racen maar alles in acht genomen ben ik zeer tevreden over mijn prestatie. Gestart als 19de, helemaal opgeschoven naar de 6de laats en op een bepaald moment had ik de snelste tijd in de eerste sector."

Marius Ritskes nam het stuur over van Dennis Retera. “Het waren zeer aparte omstandigheden. Halfweg mijn stint begon het zo mogelijk nog harder te regenen. Het was een kunst om de wagen op de baan te houden. Er was aquaplaning, we reden constant in de spray van onze voorligger. Het was moeilijk maar ik heb er wel wat van opgestoken. We eindigen 27ste en rekening houdend met de omstandigheden hebben we dat niet slecht gedaan."

Raf Vanthoor nam de laatste aflossing voor zijn rekening en tikte als 27ste aan. “Wij hadden een probleem met de knop van de rembalans waardoor die rembalans totaal verkeerd was. We hebben er het beste van gemaakt maar meer zat er helaas niet in. Maar sta me toe om positief te eindigen. KRK maakt een Europees debuut in stijl! Dit is een superprestatie!"