Anthony Kumpen en Bert Longin beleven een dramatisch openingsweekend

SILVERSTONE. Afgelopen week won het duo Kumpen en Longin nog de beide races van het Belgian GT Championship, maar het openingsweekend van de FIA GT verliep totaal anders. PK Carsport vond, ondanks een titanenwerk van de crew, niet de geschikte set-up voor de wisselende condities in Silverstone en de Saleen S7R eindigde twaalfde in GT1.

"Wij zijn enorm ontgoocheld", vertelt een aangeslagen Bert Longin na de race. "Niet enkel voor ons zelf, maar vooral voor de jongens van het team. Zij werken dag en nacht om de wagen in een prima staat aan ons te bezorgen, maar het lukte niet dit weekend... Voor hen is dit een even grote, zoniet een nog grotere ontgoocheling dan voor ons. Maar laten we nu de Engelse pagina omslaan en, met de hulp van alle partners, naar Monza toewerken."

Zowel de vrije trainingen, als de kwalificaties en de race verliepen in mineur. De Saleen S7R leek niet geschikt voor de vaak wisselende weeromstandigheden en de vlakke omloop van Silverstone lag de Amerikaanse wagen ook al niet.
Longin en Kumpen strandden, na een zeer moeilijke kwalificatiesessie, op plaats 26 van de startgrid.
"Wij zijn dan gaan samen zitten", vertelt Anthony Kumpen. "We hadden twee opties, ofwel gewoon afwachten en verder gaan in deze moeilijke omstandigheden, ofwel gokken op een totaal andere afstelling. Het probleem lag vooral in het gedrag van de wagen en het ontbreken van grip in de bochten, waardoor ook de snelheid op de rechte lijn een stuk minder is. Maar de andere optie werkte niet en bovendien reden we, toen we tot halverwege het veld waren opgeklommen, nog eens lek. Ik heb weinig zin om er nog veel verder op in te gaan en wil gewoon alles te vergeten."

De volgende race van Kumpen en Longin is de tweede meeting van het Belgian GT Championship in Dijon. Kumpen en Longin verdedigen er, in de Gravity International Mosler, hun leidersplaats in het kampioenschap.