Kumpen en Longin verdedigen leidersplaats in Dijon met pole en tweede plek in kwalificaties

DIJON. Bert Longin en Anthony Kumpen verdedigen dit weekend in Dijon hun leidersplaats in het Belgian GT Championship MVD. Voor de tweede meeting van het seizoen, met opnieuw twee races over één uur, trekt het Belgische GT-kampioenschap richting de Bourgogne in Frankrijk en blijkbaar hebben de beide kampioenen de trip richting het zuiden goed verteerd.
In hun Mosler MT 900 van Gravity Racing International reed Bert Longin naar een pole positie in zijn kwalificatiesessie en Anthony Kumpen vertrekt voor zijn race ook van op de eerste rij, maar dan wel net achter zijn teamgenoot Vincent Radermecker.

Bert Longin: "We kwamen naar hier als leiders in het kampioenschap en dus was de boodschap duidelijk. Hier in Dijon moeten een we maximum aan punten scoren en onze eerste plek in de tussenstand veilig stellen. In mijn kwalificatiesessie ging alles naar behoren en ik pakte na goed twintig minuten chronorijden de eerste plek."

Anthony Kumpen: "Ik was dus supergemotiveerd voor mijn kwalificatiesessie en kon het huzarenstukje van Bert net niet overdoen. Ik reed naar een tweede plaats op ... 64-duizendsten van een seconde van mijn teamgenoot Vincent Radermecker. Hou het er maar op dat we zeer gelukkig met deze prestatie zijn!"

Vermelden we nog de twee wedstrijden over telkens één uur zijn gepland voor zaterdag. De eerste in de late voormiddag, de tweede in de vroege vooravond.