Pech blijft Anthony Kumpen en Bert Longin achtervolgen.


Voorlopig wil het maar niet lukken voor het ambitieuze duo Kumpen-Longin. Na de tegenslagen in de Belcar en de moeilijke seizoensstart in het FIA GT kampioenschap was het duo vastbesloten om een goede prestatie neer te zetten in Adria. Hun wedstrijd duurde welgeteld 11 ronden. Toen werd de Saleen aangetikt door een andere deelnemer en zat de wedstrijd er meteen op.
Het kondigde zich nochtans niet zo slecht aan. "Tijdens de vrije trainingen waren we bij de les "zegt Bert Longin. "We reden de tiende tijd in de eerste vrije training en de zesde tijd in de tweede. We deden een kleine aanpassing vanwege een beetje overstuur. Dat was geen goeie zet want nu had de wagen plots onderstuur. We reden de twaalfde tijd, goed voor een startplaats op de zesde rij. Toch wel een kleine ontgoocheling. "
Voor de wedstrijd greep het team terug naar de afstelling van de vrije trainingen. Anthony Kumpen startte vanuit twaalfde stelling. "Na twee ronden reed ik in 9de positie. De wagen was ok en na een ronde of vijf reden we dezelfde tijden als de koplopers. Dat was een hele geruststelling, we konden het tempo aan, het harde werk van de afgelopen weken wierp eindelijk zijn vruchten af ... tot ik in de elfde ronde werd aangetikt door een Vitaphone Maserati. Het was een harde klap, de ophanging was stuk en onze wedstrijd zat er op. Dit is enorm balen. Plezant is anders. De ontgoocheling is groot. We keken er naar uit om een goede prestatie neer te zetten. Niet alleen voor ons, maar ook voor het team en de sponsors. Eén ding is positief, de wagen kon het tempo aan. Op naar de volgende wedstrijd. "
"Anthony werd aangetikt door een jonge rijder die weinig ervaring heeft in GT wedstrijden "aldus Bert Longin. "Hij was al een tijdje aan het pushen maar hij kon Anthony niet voorbij. Plots verremde hij zich met alle gevolgen van dien. Anthony moest aan de kant, de rijder die ons aantikte kon verder rijden. Er zal wel een sanctie volgen voor die kerel maar wat kopen wij daar mee? Niets! De pech mag nu eindelijk wel eens stoppen. "