Een Junior Trophy in de BRCC Sprints 2013

In het kader van de “new look" BRCC Sprints, die voorbehouden zijn aan de categorieën GT Light, Silhouette Pro & Light, Tourisme Pro, Tourisme Challenger en Tourisme Light, organiseert Kronos Events een Junior Trophy!

Zegt Jacky Andrzejewski, General Manager van Kronos Events: “Door de Sprints open te stellen voor minder dure auto’s, wilden wij ook jonge piloten de kans geven zich in de kijker te rijden en om hun doen en laten extra in de verf te zetten, is er nu de Junior Trophy. Deze Trophy staat open voor jonge rijders die geboren zijn na 31 december 1987."

Na afloop van elke meeting zal een jury bestaande uit journalisten, baan- en standcommissarissen en twee leden van Kronos Events op basis van prestaties en vechtlust een Top 3 bepalen en 3, 2 en 1 punten toekennen. Elke laureaat van de Junior Trophy wint een Ridley Ignite carbon mountainbike. Kwestie van de jonge welpen toe te laten de fysieke conditie wat scherper te stellen en zich nog beter voor te bereiden op de eerstvolgende BRCC-meeting…

Ridley Bikes is dan ook hét fietsenmerk bij uitstek van de kampioenen. Denken we maar aan Anthony Kumpen en Bert Longin, maar zeker ook in het wielrennen met het Lotto Belisol cycling team of Telenet-Fidea en Sunweb-Napoleongames in cyclocross.

Een goed voorbeeld van wat we mogen verwachten in het aanbod van de Junior-kandidaten, is de 21-jarige Kevin Caprasse, die zich vorig jaar al in de kijker reed achter het stuur van de Seat Leon Supercopa van het Team Allure. Maar ook een Alexis van de Poele of Ghislain de Mévius beantwoorden perfect aan het gevraagde profiel…

Verduidelijken we nog dat de Junior Trophy enkel zal plaatsvinden indien er minstens twee Juniors telkens aan de start verschijnen in één van de categorieën in de BRCC-sprints.