BRCC : terugkeer van PK Racing, het duo Kumpen-Longin en Audi

Samen met Maarten Makelberge, treden Anthony Kumpen en Bert Longin dit jaar opnieuw aan in het Belgisch kampioenschap uithouding. Om volop mee te kunnen strijden voor de titel, besliste het bekende duo het team PK Racing terug leven in te blazen en een Audi R8 LMS in huis te halen.

“Het is fijn om PK Racing, het team dat door mijn vader werd opgericht, terug op te starten!" Enkele dagen voor de start van het Belgian Racing Car Championship (BRCC), dit weekend in Zolder, trappelt Anthony Kumpen reeds van ongeduld. Met zijn kameraden Bert Longin en Maarten Makelberge, is de Limburger erin geslaagd om voor PK Racing een nationaal programma op poten te zetten. “Hoe ongelooflijk het ook mag klinken, alles was rond in nauwelijks 3 weken tijd", gaat het Lid van de Belgian Audi Club verder. “Bert en ikzelf speelden al lang met het idee om terug samen iets te gaan doen en ook een aantal oud-mechaniciens hadden het al wel eens gehad over ‘de goede oude tijd’. Maarten van zijn kant wou graag in België aan de slag en voor ons was hij dan ook de ideale derde man. We hebben het idee gelanceerd en zijn met enkele oude sponsors gaan praten.&nbs p;Ondanks de moeilijke periode waarin we zitten, bleken ze allemaal erg enthousiast en zijn ze in het project gestapt. En dan begon de zoektocht naar een wagen. Aangezien Bert en ikzelf Audi fans zijn en goede herinneringen hadden aan de R8 LMS, was dit voor ons de ideale keuze. We weten dat de Audi betrouwbaar en goed is en we denken dan ook te beschikken over het ideale wapen voor uithoudingsraces zoals de BRCC."

Op uitzondering van ingenieur Jorge Segers, vandaag aan de slag bij het Audi Sport Team Phoenix in DTM, zijn de meeste oud-leden van PK Racing terug op post. “De jonge Frederik Vrancken zal dienst doen als ingenieur", gaat Anthony verder. “Ik ben er zeker van dat hij over heel wat potentieel beschikt en, net zoals Jorge, hoop ik dat hij zich binnen onze structuur verder zal ontwikkelen. Chef-mechanicien is nog steeds Frank Steurs die meer dan 20 jaar geleden al van de partij was toen mijn vader nog aktief was in de rallycross. Kortom, alles is voorhanden om te schitteren!".

Ook Bert Longin die, net zoals Anthony trouwens, enkele weken geleden opnieuw papa werd, steekt zijn motivatie niet onder stoelen of banken. “Ik voel me echt in topvorm!", klinkt het enthousiast. “Ik heb de kans gehad om tijdens de winter veel te rijden maar ik kijk nu echt uit naar de eerste races. Met Anthony en Maarten mikken we vanzelfsprekend op een podiumplaats en liefst een overwinning. Maar aan een pronostiek waag ik me liever niet, zeker met een reglement dat zo werd opgesteld dat iedereen een kans heeft. Met onze Audi R8 LMS uit 2010 moeten we alvast iets minder lang blijven staan in de pitlane dan de deelnemers die beschikken over een GT3 van de laatste generatie. Kortom het is koffiedik kijken en pas na de eerse race over 90 minuten zullen we een goed beeld hebben van de krachtverhoudingen. Uiteraard hoop ik met mijn zoon Louis op het podium te kunnen staan en ik weet d at ook Anthony hetzelfde wil doen met Henri-Constant. Wij zijn dus erg gemotiveerd!"

Om op het podium te staan in Zolder, zal het duo Kumpen-Longin ook moeten kunnen rekenen op een derde man, meer bepaald Maarten Makelberge. “Sinds zijn debuut in de autosport, dik drie jaar geleden, heeft Maarten heel wat ervaring opgedaan, vooral dan met Porsche", aldus Anthony. “Hij is een goede vriend en ik ben blij dat hij deel uitmaakt van het team. Natuurlijk weet ook hij dat hij nog wat moet groeien, maar hij kan op de steun van Bert en mezelf rekenen en we zullen hem zo goed mogelijk bijstaan. Tijdens de tests hebben we trouwens al gemerkt dat hij zich beter en beter voelt achter het stuur en ik heb er dan ook alle vertrouwen in."

De openingsmanche van het BRCC wordt verreden in het kader van de prestigieuze FIA GT Series en wordt ongetwijfeld een boeiend kijkstuk. Afspraak in Zolder op zondagnamiddag om 16u55 voor de eerste confrontatie!

Timing BRCC Endurance:

Zaterdag 20 april
10.25u - 11.15u : Free practice
16.50u - 17.35u : Qualifying

Zondag 21 april
16.55u - 18.25u : Race