Met steun van de Belgian Audi Club, gaat PK Carsport voor een nieuwe titel in het BRCC

Getooid met het #1 komt de Audi R8 LMS van PK Carsport dit weekend aan de start van het New Race Festival in Zolder. De titelhouder in het BRCC, die opnieuw kan rekenen op de steun van de Belgian Audi Club, hoopt vanzelfsprekend zijn titel te verlengen... zelfs al zien Anthony Kumpen, Bert Longin en Frank Beliën zichzelf niet als favoriet!

“Als uittredend kampioen, kunnen we bij aanvang van het seizoen niet anders dan mikken op de titel." Enkele dagen voor de aftrap van het Belgian Racing Car Championship 2014, spreekt Bert Longin duidelijke taal. “Maar, ik ken de autosport goed genoeg om te weten dat het moeilijk wordt om te herhalen wat we vorig seizoen hebben gerealiseerd. In 2013 zijn we het jaar goed begonnen met een zege, maar hebben we vervolgens wat probleempjes gekend. Nu goed, we moeten ook kunnen toegeven dat we wat geluk hebben gehad. Dit jaar ligt het niveau nog wat hoger met de aanwezigheid van twee sterk bezette Aston Martins en de Porsche van Belgium Racing die ongetwijfeld ook sterk voor de dag zal komen. Dus mogen we ons opmaken voor een hevige strijd! Maar weet je... ik heb het wel voor dit soort van uitdagingen, waarbij er hard moet worden geknokt. Het is net dat wat de sport zo aantrekkelijk maakt!"

Vorig seizoen was het Maarten Makelberge die samen met Bert Longin en Anthony Kumpen het trio van PK Carsport vervolledigde. In 2014 krijgen de twee vrienden een oude bekende naast zich: Frank Beliën. In 2010 behaalden ze samen de zege in de 24 Uren van Zolder. “Ik heb alleen goede herinneringen aan mijn samenwerking met Bert en Anthony", lacht Frank. “Al van bij de eerste testdag in Zolder zat de sfeer er opnieuw goed in. PK Carsport is zonder twijfel een team van erg hoog niveau. Je voelt dat de wagen perfect geprepareerd is en Bert en Anthony de wagen tot in de puntjes hebben afgesteld. De R8 is dan ook gemakkelijk te besturen en ligt erg stabiel... Ik voelde me prima in de wagen en ik vind dat ik vrij snel het goede ritme te pakken had. Ik hoop dat dit ook komend weekend het geval zal zijn. Een ding is zeker, ik ben blij heel wat te kunnen opsteken van Bert en Anthony."

Na in 2013 het door zijn vader opgerichte team opnieuw leven te hebben ingeblazen, is vooral Anthony Kumpen ongeduldig om van start te gaan in het New Race Festival. Maar hij blijft met de voetjes op de grond... “Volgens mij zijn we geen favoriet", steekt hij van wal. “Er zijn verschillende GT3’s die een stuk recenter zijn dan de onze. Met onze Audi R8 LMS in 2011-versie zullen we alvast niet de snelsten zijn en op een droge baan zullen we normaal niet kunnen meespelen voor de pole positie. Maar aangezien we opnieuw graag het kampioenschap willen winnen, zullen we het moeten doen met de wapens waarover we beschikken. Dan denk ik in de eerste plaats aan een heel goed team dat de wagen erg goed kent. Ik denk ook dat we zullen kunnen rekenen op de betrouwbaarheid van de Audi, wat uiteraard belangrijk is in wedstrijden over drie uur. En ook Frank zal er staan want hij heeft zich tijdens de eerste tests goed aangepast. Dus moeten we zoveel mogelijk podiumplaatsen trachten te behalen om te proberen het #1 te behouden."

Na de vrije trainingen op zaterdagochtend (11u10 – 11u55) staan om 14u55 de kwalificaties op het programma. Op zondag volgt dan de race waarvan de start wordt gegeven op het middaguur en eindigt om 15u00.